El Consell Comarcal del Maresme, preocupat per la continuïtat dels centres especials de treball
Aprovada per unanimitat la moció presentada pels grups comarcals d’Esquerra i Junts en defensa dels centres especials de treball (CET), dedicats a afavorir i promoure la integració laboral de les persones amb capacitats diverses. Denuncien que estan infrafinançats i que això posa en risc la seva continuïtat. Al Maresme n’hi ha quatre: la Fundació El Maresme, Fundació Aspronis, Fundació Marpí i El Molí d’en Puigvert.
El Ple del Consell Comarcal del Maresme també es compromet a treballar per incrementar les insercions al mercat de treball del col·lectiu i a potenciar els CET d’economia social i cooperativa que hi ha arrelats al territori.
Les entitats donen resposta a les necessitats de les persones amb capacitat intel·lectual diversa i les seves famílies, oferint-los una àmplia xarxa de serveis especialitzats. La majoria estan finançats per l’administració pública catalana en forma de concertació o subvenció, però en la majoria de casos és insuficient. A això s’afegeix l’incidència que en aquest sector està tenint l’actualització, per part de l’Estat Espanyol del salari mínim interprofessional (SMI) atès que els centres especials de treball només reben un 60% de subvenció del SMI per a les persones amb especials dificultats i d’un 25% per a les persones amb altres discapacitats.
S’ha donat trasllat de l’acord als governs de l’Estat i la Generalitat de Catalunya, a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes, als ajuntaments del Maresme i a les entitats DINCAT, Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) o la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, entre d’altres.