El Consell Comarcal del Maresme impulsa un pla per protegir els drets de les persones LGTBIQ+
El Consell Comarcal del Maresme posa a l’abast dels municipis de la comarca aquest document perquè el tinguin com a marc de referència a l’hora de fer accions per normalitzar la diversitat sexual i de gènere i prevenir la LGTBIfòbia. Aquest pretén ser una eina per treballar el principi d’igualtat de forma transversal a través de diverses actuacions en les administracions locals. El seu període de vigència serà del 2022 fins al 2025.
El Pla ha estat elaborat a partir d’un procés participatiu. Aquest mostra una diagnosi de la situació de les persones heteronormatives i de les actuacions que fan les diferents administracions locals i el CCM. D’aquesta forma, s’han pogut identificar els objectius prioritaris per garantir els drets de les persones que formen part del col·lectiu LGTBIQ+ i plantejar un pla d’accions per assolir-lo.
Pel que fa als resultats obtinguts de la diagnosi, els casos que hi ha de LGTBIfòbia són, principalment, de caràcter verbal i sovint no es reconeixen ni es denuncien. Tot i això, el Maresme és, majoritàriament, una comarca tolerant amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
Partint d’aquesta diagnosi i de les aportacions dels participants, el Consell Comarcal del Maresme planteja 8 línies d’actuació entre les quals hi ha: organització i compromís institucional; coeducació i diversitat afectiva, sexual i de gènere; àmbits com la salut, l’oci i l’esport; lgtbifòbia i drets laborals. Dins aquestes línies d’actuació, hi ha afegits els objectius principals que es volen assolir, aquests inclouen accions com consolidar el Servei d’Atenció Integral Maresme (SAI Maresme); promoure la diversitat afectiva, sexual i de gènere a l’àmbit esportiu; o promoure la inserció laboral de persones trans.
Aquest pla, que vol ser una eina per treballar de manera transversal el principi d’igualtat a través de diverses actuacions en diferents àmbits de les administracions locals, estarà vigent des d’enguany fins al 2025.