El Consell Comarcal crea un comitè científic per fer front al canvi climàtic

Després del diversos temporals patits en els últims dos anys, el Consell Comarcal ha començat a posar fil a l’agulla per mitigar els efectes del canvi climàtic creant un comitè científic que marcarà l’estratègia comarcal en matèria de sostenibilitat i ecologia. El comitè científic, format per 33 experts, s’encarregarà d’orientar i validar les accions que han de permetre al Maresme afrontar el canvi climàtic i, de retruc, assolir els reptes que fixa Europa en matèria de sostenibilitat per al 2030.

Els experts que formen part del nou comitè científic buscaran solucions i estratègies en diferents camps com l’àmbit dels boscos, les inundacions que pateix sovint la comara, la geologia, l’urbanisme, l’economia circular, l’ordenació del litoral o la meteorologia. En una entrevista al programa La Ciutat, la consellera de Medi Ambient, Montserrat Garrido ha destacat que per constituir aquest grup de treball s’han buscat tota mena de perfils directament o indirectament relacionats amb el medi ambient i sobretot preocupats per la comarca i els efectes climàtics.

Tenim molta fe i esperances depositades en aquests científics, que ens aportaran tot el seu saber i coneixement per veure quina linia podem agafar. Tots ells estan molt preocupats per l’etapa que vivim en matèria de medi ambient.

Garrido ha exposat que l’objectiu és disposar en 4 mesos d’un llistat d’accions concretes enfocades a la realitat del Maresme per iniciar després un procés participatiu amb els ajuntaments de la comarca que acabi concretant la priorització d’actuacions per arribar al 2030 havent assolit els objectius de la Unió Europea. Entre els quals hi ha reducció de les emissions de CO2, l’increment de l’ús de les energies renovables i un augment de la resiliència de la comarca als nous escenaris climàtics que es plantegen.
Per tot plegat, la consellera ha exposat que la clau serà la coordinació entre tots els ajuntaments maresmencs.

Al cap i a la fi els Ajuntaments hauran de tirar endavant totes les estratègies que facin els científics. La coordinació haurà de ser la primera pedra. Si no anem coordinats no podrem tirar endavant totes aquestes estratègies que són tan importants.

Garrido també ha indicat que una de les primeres accions d’aquest comitè serà localitzar les vulnerabilitats principals d’una comarca que ha qualificat com “una de les més febles” de Catalunya en matèria de medi ambient.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.