El Club Nàutic es manifesta a Barcelona contra el reglament de costes de l’Estat

La plaça de la catedral de Barcelona es va omplir ahir de veles per reclamar la modificació del reglament general de costes de l’Estat que posa en risc la continuïtat dels clubs nàutics de Catalunya, també el de Calella. El punt més problemàtic és el que fa referència al màxim d’ocupació, que s’estableix en 300 metres quadrats; i que gairebé totes les instal·lacions de platja superen pels serveis de restauració que també ofereixen. Davant d’aquesta situació, que podria comportar la desaparició d’un esport de molta solera al país, el món de la vela es va manifestar ahir per demanar una reconsideració de la normativa.

Una nombrosa representació del Club Nàutic va assistir ahir a la manifestació convocada per la Federació Catalana en el marc de la campanya Defensem la vela, contra el reglament general de costes de l’Estat. Xavier Catalan, president del club local, ha corroborat la unitat de la vela catalana davant la situació d’incertesa que provoca la normativa.

Hi havia tots els presidents de platja, la Federació i el president de la UFEC, el director de Clubs de Catalunya, de la Generalitat i, la junta directiva de la Federació. Des de les 16 fins a les 18h, que he marxat jo, ha plogut però hem estat una estona cantant lemes perquè ens deixin navegar i per dir que els Clubs no es toquen.

Durant l’acte, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, va reivindicar que clubs nàutics siguin considerats béns d’interès local i que això permeti que puguin superar el cànon màxim que estableix el reglament. En el seu manifest, el dirigent de la vela catalana també va reclamar que es renovin totes les concessions d’acord amb l’ocupació real. Aquesta és justament la situació en la qual es troba immers el Club Nàutic de Calella, que ha presentat diversos projectes d’adequació a la normativa al Ministeri, sense obtenir-ne resposta.

Catalan ha admès la preocupació generalitzada entre tots els clubs catalans per la possibilitat de desaparició.

Tenim sentiments de tristesa perquè estem preocupats. Però els polítics han de reaccionar i arreglar-nos el reglament. Estem preocupats pel que està passant i no podem fer res, fins que ens arreglin el reglament. Fins llavors estarem il·legals o desapareixerem.

Catalan ha reivindicat la vela catalana com a patrimoni esportiu del país, i un dels que més medalles olímpics ha donat a l’Estat.

Per la mobilització d’ahir, la Federació Catalana de Vela va rebre el suport del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos. No es descarten noves mobilitzacions fins a trobar una solució al conflicte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.