El CB Calella creua fronteres amb una escola a l’Índia
El Club de Bàsquet Calella tindrà una escola a l’Índia, gràcies a un acord amb l’Associació Egala. Aquest estiu 4 entrenadors i entrenadores aniran a Anantapur per formar a jugadors i entrenadors pel nou equip. El club assumeix el cost de la creació de l’equip i també el viatge dels entrenadors i, per això, organitzarà activitats per recaptar fons.
El Club de Bàsquet Calella s’uneix amb l’Associació Egala i tindrà una escola a l’Índia. La Nausica Musach, l’Albert Perarnau i en Quique i en Toni Camacho hi viatjaran a l’estiu. Faran classes amb els infants durant unes hores i la resta del dia es dedicaran a transmetre als professors i monitors com s’ensenya el bàsquet a Calella.
Aquest és el primer any que el CB Calella participa en aquesta iniciativa, però ja saben de què va. De fet, la idea va sorgir d’en Ferran Valls i l’Oriol Serra, membres de la junta, van tenir l’oportunitat de viure aquesta experiència. Ara l’han recomanat al CB Calella, que l’ha rebut amb bons ulls: “amb tots els valors que es van transmetre, trobàvem molt interessant tornar a viure aquesta experiència”, explica Jordi Albó, president del club.
Així és com el club s’ha unit a aquest projecte, que fa anys que es va impulsar des de l’Associació Egala el 2016. Hi ha una del Barcelona i un altre de Mataró, i ara Calella tindrà la seva pròpia. S’establirà a la regió d’Anantapur, on l’any passat van crear 3 escoles de bàsquet, amb lliga masculina i també femenina de menors de 16 anys. Les dones a l’Índia viuen en un context de discriminació: la taxa d’alfabetització en el col·lectiu femení és del 65%.
A tot arreu, i encara més al context que viu l’Índia, “l’esport té molta força”, explica el president de l’Associació Egala, en Jaume Garcia. Des de l’ONG utilitzen aquest impuls de l’esport com a una eina d’integració social i de lluita per la igualtat de gènere.
Garcia explica que lluir una equipació d’un club fa molta il·lusió als infants de l’Índia: ara lluiran els colors del CB Calella. La intenció del club calellenc és que el projecte no només sigui d’un any. Aquesta primera vegada ha sigut complex trobar a voluntaris per viatjar, però un cop s’ha fet públic ja hi ha hagut més calellencs interessats en anar de cara a properes ocasions.
El club es farà càrrec de les despeses d’obrir una nova escola, de l’equipació i del viatge dels entrenadors calellencs fins a Anantapur. Per tal de compensar les despeses, Albó ja avança que s’organitzarà alguna activitat per recaptar fons:
L’Associació Egala té projectes, a part de l’Índia, al Senegal i la Costa d’Ivori. Busca sumar clubs esportius per col·laborar amb noves escoles i fer créixer les lligues a altres països, ja que, segons explica el president de l’ONG, és el que més motiva als nens i les nenes. També col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer i aquells qui estiguin interessats en el projecte es poden fer socis a través de la pàgina web.
View this post on Instagram