El calellenc Joan Ferrer, president de l’Associació Bíblica de Catalunya
El calellenc Joan Ferrer ha estat nomenat president de l’Associació Bíblica de Catalunya. El nomenament es va fer efectiu durant l’última reunió dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, celebrada a Tiana l’1 de febrer.
L’Associació Bíblica de Catalunya es va crear fa 50 anys en el marc del Concili Vaticà Segon i feia de mitjà de relació entre les persones que estudiaven les sagrades escriptures; un estudi que bàsicament es feia en centres eclesiàstics.
Actualment, la funció d’aquesta associació és, entre altres, coordinar els esforços entre totes les persones i organismes que treballen en el foment de la Bíblia. Segons Ferrer, en l’estudi i la difusió de la Bíblia en català però alhora en el servei a la llengua i la cultura catalana. Joan Ferrer.
Joan Ferrer ha recordat que l’any 1982 es van començar els treballs de traducció de la bíblica catalana interconfessional, que van acabar l’any 1993. Uns treballs en els quals ell hi va participar activament. Actualment, l’Associació Bíblica de Catalunya té diferents projectes en marxa com ara la publicació imminent d’un diccionari grec-català de la llengua grega del Nou Testament: “Estem a punt de treure un diccionari grec-català de la llengua grega del Nou Testament, més una edició d’estudi del Nou Testament grec, que és un nou mètode que hem impulsat per facilitar l’estudi del grec del Nou Testament. També publicarem un diccionari hebreu-català i un d’arameu-català”.
Sense notícies de la seva proposta per rebatejar la biblioteca municipal
D’altra banda, Joan Ferrer va fer, el 23 d’abril del 2015, una proposta pública per tal que la Biblioteca Can Salvador de la Plaça canvi el seu nom i porti el de l’historiador calellenc Jordi Amat. Va ser en decurs d’un acte d’homenatge a l’historiador en què també hi havia l’alcaldessa, Montserrat Candini, qui en aquell moment ho va veure amb bons ulls. A dia d’avui, segons Joan Ferrer, encara no en té cap notícia.
Segons Joan Ferrer, l’actual nom de la biblioteca no té cap justificació històrica. Per a ell és més adequat el nom de Jordi Amat perquè va centrar els seus esforços i interessos culturals en la ciutat de Calella.
Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Joan Ferrer.