El calellenc Carles Geli escampa música per la unitat d’oncologia del Sant Joan de Déu
La musicoteràpia hospitalària té per objectiu fer més amable l’estada dels pacients i millorar la tolerància al dolor i als tractaments mentre dura la malaltia. Aquest és el dia a dia de Carles Geli, un calellenc que recorre carregat d’instruments les plantes infantils de centres com el Sant Joan de Déu, on hi desenvolupa el projecte Hospital Amic com a membre de l’Associació Ressò de Musicoteràpia. La seva feina ha servit per il·lustrar el nou promocional del SJD Pediatric Cancer Center i la seva voluntat d’esdevenir un centre humanitzat.
En una entrevista a l’Info Migdia, Carles Geli ha posat de relleu la importància de convertir les habitacions d’hospital en espais on també hi poden succeir coses màgiques, com les que provoca la música.
L’hospital també ofereix músics, gossos, pallassos, escola… Intentem humanitzar l’entorn hospitalari, que sigui més amable i agradable per al pacient perquè hi ha gent que s’hi passa dies, setmanes o mesos, fins i tot.
La música facilita la relaxació i activa els sentits de forma positiva, també afavoreix la imaginació i millora l’estat d’ànim. És el que pretén Geli i la resta de musicoterapeutes de l’associació a la que pertany.
La nostra tasca és fer música amb ells, no ensenyem música. Ho basem tot amb les cançons que els agraden, portem un carro carregat d’instruments, de tot tipus, poden triar el que volen perquè manen ells. I sempre és fer música amb ells i amb la família.
Per Geli, és un luxe poder treballar la música com a teràpia per als petits valents del Sant Joan de Déu. “Una de les plantes més màgiques que hi ha al centre”, ha assegurat.
A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista: