El Calella Film Festival recordarà un gran clàssic del cinema musical fantàstic

Les aventures de la petita Dorothy i el seu gos Totó per les terres màgiques d’Oz, acompanyada d’un espantaocells sense cervell, un robot sense cor i un lleó covard, han passat a la història del cinema. La pel·lícula protagonitzada per Judy Garland, amb les seves sabates vermelles cantant-nos que vol viatjar “més enllà de l’arc de Sant Martí”, complirà aviat 85 anys de la seva estrena, i és una efemèride que vol remarcar el Calella Film Festival dedicant-li aquesta pròxima edició de tardor.

El màgic d’Oz de la Metro-Goldwyn-Mayer i protagonitzada per Judy Garland es va estrenar l’agost del 1939. Està basada en un conte infantil en què una nena de Kansas, decebuda per la realitat quotidiana, és arrossegada per un tornado fins a un indret més enllà de l’arc de Sant Martí: el meravellós país d’Oz.

D’entre els premis que va rebre, els més importants són un Oscar a la millor banda sonora i un Oscar a la millor cançó original per Over the Rainbow.

Un clàssic del cinema musical de fantasia que protagonitzarà el cartell de la pròxima edició del Calella Film Festival, que celebrarà el gairebé 85 anys de la seva estrena i tota la producció que ha generat al seu voltant. Sense anar més lluny, el musical Wicked, que per cert també està d’aniversari, el desè des que es va estrenar a Broadway, a punt per descobrir com serà l’adaptació cinematogràfica que se n’ha fet. Ho explica Anna Giménez, de l’associació Rosebud d’Amants del Cinema, organitzadora del certamen.

Barrejar el tribut al cinema clàssic amb el tribut al teatre i al fet que “Wicked” també farà pel·lícula. Que hagi tingut tant bona acollida com a espectacle de teatre musical convida a fer-ne l’adaptació cinematogràfica, com ha passat amb d’altres grans èxits que han sortit d’una proposta de Broadway per fer el salt a la gran pantalla.

A partir del setembre es donaran a conèixer els detalls de la pròxima edició del Calella Film Festival, que tindrà lloc del 28 d’octubre al 4 de novembre, com sempre, amb un programa que combina les projeccions, les activitats relacionades amb el món de l’audiovisual, i finalment l’entrega dels premis dels concursos Low Budget – per a produccions de baix cost – i Creative Rosebud – per reconèixer la qualitat artística –. S’han rebut 250 treballs que ara estan en procés de selecció.

Ara estem en la fase de visualitzar els treballs que ens han enviat, unes 250 pel·lícules de diferents plataformes (…) Aquest any, molt cinema català i espanyol, alguna cosa internacional, però menys. Cada edició és diferent.

Si el percentatge de produccions catalanes ja ha assolit un nivell important en aquesta edició del 2023, tot apunta que anirà a més si es confirma l’acord de l’organització amb l’Acadèmia del Cinema Català, amb qui Calella fa anys que hi col·labora amb projectes com el Cicle Gaudí o participant en la gala d’entrega dels Premis Gaudí.

Amb l’Acadèmia de Cinema Català estem tancant un acord perquè les pel·lícules que es presenten als Premis Gaudí també ho puguin fer també al CFF. Això és una garantia per donar impuls al cinema català i a la indústria.

Qazi, l’òpera prima de l’alemany Jakob Gerhmann, i Hazlo por mi, d’Álvaro de la Hoz, van ser les triomfadores de l’última edició del Calella Film Festival, que va comptar amb un jurat de luxe, presidit per Juli Fàbregas, amb actors, guionistes, directors, muntadors i productors com ara Ramon Salas, Clàudia Font, Eloi Tomàs o Manuela Velasco i Maria Molins.

Per cert, que la vocació comarcal del certamen s’ha anat consolidant a mesura que ha incorporat les poblacions com Mataró i Arenys de Mar com a seus per a les seves projeccions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.