Dos restaurants i un productor de Calella se sumen al “Temps de Maduixes”

L’Aula- Restaurant del Rebost del Bisbe i el Neska Polita se sumen al “Temps de maduixes” amb dues propostes amb la dolça fruita vermella com a protagonista. La Unió de Maduixaires n’esdevé productor en aquesta iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per donar a conèixer una de les joies gastronòmiques més preuades de la comarca en temporada primaveral.

L’aula-restaurant de l’Institut Bisbe Sivilla, el Rebost del Bisbe, proposa un menú amb la maduixa com a protagonista per sumar-se al “Temps de maduixes“. Consisteix en un salmorejo d’aquesta fruita vermella i, de postres, una mousse de maduixa i coco. Tot plegat maridat amb un Raventós d’Alella pansa blanca. És una proposta de quilòmetre zero amb productes de proximitat i de maduixes de productors de la comarca, als quals s’hi ha sumat la Unió de Maduixaires de Calella.

El Neska Polita, a la Riera Capaspre, també s’adhereix la iniciativa del Consorci de Promoció Turística del Maresme amb dos plats pensats per l’ocasió: un magret d’ànec amb compota de maduixes i un cebiche amb vieires, fruita de la passió i maduixes amb una salsa de cilandre, llima, llimona i ceba morada.

Són dues de les propostes gastronòmiques que es presenten arreu de la comarca en el “Temps de Maduixes”, en què participen gairebé una vintena de municipis fins al 2 de juny. Pots veure l’oferta gastronòmica de la resta de la comarca fent clic a la imatge.

La fruita de la maduixa, carnosa i dolça, però amb un toc d’acidesa, és un dels productes estrella de la comarca. Les condicions de la comarca fa que se’n puguin collir tot l’any, però la temporada en què hi ha més activitat és a la primavera, entre maig i juny.

La maduixa del Maresme s’ha cultivat tradicionalment en terrenys amb pendent, els quals faciliten un millor drenatge de l’aigua i major incidència dels raigs de sol. En concret, hi ha 4 varietats populars a la comarca: la Pájaro, l’Albion, la Gaviota i la Monterrey.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.