Dos esportistes d’Aspronis aniran als Special Olympics
Els calendaris que ha fet l’entitat per la celebració dels seus 50 anys, han servit per finançar el viatge a Abu Dhabi.
La fundació sense ànim de lucre ASPRONIS va començar el seu funcionament l’any 68, a hores d’ara, segueix celebrant el seu 50è aniversari. Per començar la commemoració, van emmarcar la presentació del codi ètic i, van fer una gran festa a la plaça dels dies feiners a Blanes, la població on va néixer l’entitat. Acabaran aquesta celebració a l’estiu amb un concert que promet ser un èxit.
També amb motiu d’aquesta celebració, han fet el primer calendari solidari, que ha servit per finançar el viatge de dos esportistes seleccionades pels Special Olympics World Games 2019, que es celebrarà a Abu Dhabi del 8 al 22 de març. Ho ha explicat Miriam Cribillés, Cap de comunicació de Fundació Aspronis.
Amb motiu del 50è aniversari hem fet el primer calendari solidari, que a partir d’ara volem fer cada any. Que no ho havíem fet fins ara. L’hem fet amb esportistes d’elit amb esportistes nostres. Cadascú amb la disciplina que practica. I tot plegat ha sigut per finançar el viatge de deus esportistes que han estat seleccionades per Special Olympics Espanya i que divendres marxen a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs a competir amb bàdminton amb els Mundials Special.
L’àrea d’actuació d’ASPRONIS és principalment la comarca de la Selva i el nord del Maresme.
Cribillés explica que ‘acompanyen a les persones en el seu trajecte de vida. Realitzen tot allò que els fa inclusius a la societat.’
L’Estat proveeix uns diners X perquè les entitats gestionem aquests diners i en conjunt podem atendre a les persones, en equipaments propis o en equipaments que ens han cedit els ajuntaments al llarg dels anys, doncs donem aquest servei. I més enllà d’això, no només som persones que vagin a un taller ocupacional, a una residència o a un centre de dia sinó que són persones com tothom, que també els agrada sortir, fer esport, vacances… i aquí és on les entitats posem aquest plus d’atenció.
Donen atenció a més de 400 persones. I són 335 persones en plantilla. D’aquestes, 1/3 tenen discapacitat intel·lectual i treballen al centre especial de treball fent acabats de manipulats industrials, serveis de jardineria, senyalització viaria, i manteniment i col·locació de mobiliari urbà.
Les entitats socials, ara mateix es troben en un moment delicat. Aspronis pertany a la Federació Dincat, que aglutina entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i, també a la patronal Dincat, des d’on fa més d’un mes que s’estan promovent mobilitzacions per posar de manifest que, la Generalitat fa 10 anys que proveeix els mateixos diners. Ens ho explica Miriam Cribillés.
No només ha congelat aquests mòduls existencials, sinó que a més en el seu moment va retallar aquests mòduls. Amb la qual cosa – sí, que és veritat que va permetre, entre moltes cometes també, una flexibilització d’un 8% de les ràtios o dels serveis que s’oferien, però això no ho perdem de vista, sempre és en detriment de l’atenció de la persona.
L’entitat ASPRONIS, treballa perquè les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, com altres col·lectius vulnerables i els seus entorns familiars gaudeixin d’unes condicions òptimes de qualitat de vida i igualtat.