Dilluns comença la vacunació contra la grip i la Covid al CAP de Calella
Salut ha obert la cita prèvia per a la campanya de vacunació simultània contra la grip i la covid, que començarà dilluns 16 d’octubre al CAP de Calella. S’adreça a les persones a partir de 60 anys i les que tenen condicions de risc, les immunodeprimides, les dones embarassades i els professionals sanitaris i sociosanitaris. Com a novetat, també es recomana a les persones fumadores. I en el cas de la grip, passa a introduir-se la vacunació sistemàtica als infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat. A diferència d’anys anteriors, en plena pandèmia, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat que les punxades es faran dins les instal·lacions sanitàries.
La vacunació simultània contra la grip i la covid es farà a l’ambulatori per a les persones que hagin demanat cita prèvia, que s’ha obert aquest dimecres 11 d’octubre. S’ha habilitat la sol·licitud a través de l’aplicació La Meva Salut, a l’apartat de Cites. També es pot demanar a la web citasalut.gencat.cat o bé presencialment al CAP.
La campanya es va iniciar el passat mes de setembre a les residències geriàtriques i les persones que reben atenció domiciliària, on s’hi van desplaçar els professionals sanitaris. Dilluns 16 d’octubre continuarà entre els col·lectius prioritaris. En aquest sentit, Salut té la voluntat de protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris que circulen especialment a la tardor i l’hivern.
Amb aquesta campanya de vacunació de tardor, alineada amb els objectius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), es planteja arribar a una cobertura de vacunació del 75% en persones de 60 anys o més i en el personal sanitari i sociosanitari, i superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc. Per això s’han adquirit un total de 1.715.000 dosis de vacunes antigripals per a la campanya 2023-24.
A Catalunya, la vacunació cada any evita més de 34.000 casos de malalties i les seves complicacions de salut, per tant és vital i és la mesura de salut pública més cost-efectiva, que també contribueix a reduir l’impacte en la pressió assistencial.