Del Canigó a Calella: tot a punt per rebre la Flama
La Flama del Canigó no s’apaga mai, però és per Sant Joan que baixa a encendre les fogueres d’arreu dels Països Catalans com a símbol d’una comunitat per celebrar la festa del foc. Calella està a punt per rebre-la, un any més, al Passeig Manuel Puigvert en una revetlla amb sopar popular, foguera i ball. Començarà a partir de les 9 del vespre amb la rebuda de la Flama, procedent del punt de foc de Malgrat de Mar.
L’element més característic de la nit de Sant Joan, la Flama del Canigó, arribarà un any més a Calella per la revetlla. Tal com marca la tradició, el foc encès al cim de la muntanya del Pirineu es distribuirà arreu dels Països Catalans, com a símbol d’esperança i germanor de la identitat catalana. Així ho explica Antoni Latorre, president d’Òmnium Cultural Alt Maresme.
Calella s’alimentarà de la flama de Malgrat de Mar, com ha fet en els altres anys. A la ciutat arribarà pel Passeig Manuel Puigvert i encendrà els representants del pubillatge encendran el peveter. Un cop ja cremi, Lluís Miracle llegirà el manifest com a activista per la llengua. Poc abans de les 22h, foguera, sopar popular i música amb “Radio Muñecas”.
Per la nit de Sant Joan els ADF Alt Maresme han preparat un dispositiu especial. Amb les fogueres, els consells bàsics de la Generalitat de Catalunya són no fer-les en zones amb vegetació seca o arbrat, fer-ne a més de 15 m de façanes i cotxes i mai sota línies elèctriques, com tampoc tirar objectes que puguin volar fàcilment amb el vent.
Seny, també, amb els petards. Des de Protecció Civil s’alerta de comprar-los en establiments autoritzats, no agafar-lis amb les mans ni apropar-se’ls a la cara ni a cap altra part del cos. Tampoc llençar-los contra ningú, ni encendre’ls quan hi hagi aglomeracions de persones. També està prohibit llençar coets, focs d’artifici o similars a menys de 500 metres del bosc.