Crida a les famílies per acollir un infant sahrauí durant l’estiu

La Cristina Clos i família amb la la Mariam i la Latifa, les dues nenes que van acollir l'estiu passat.

260 infants sahrauís vindran a Catalunya per passar les vacances d’estiu amb famílies acollidores. Cap d’ells ho farà a Calella. No hi ha cap família de la ciutat que s’hagi apuntat aquest any al programa d’acollida “Vacances en Pau”. Encara, però, hi ha temps de brindar la possibilitat a un infant sahrauí de marxar del camp de refugiats on viuen per uns mesos. Es poden posar en contacte amb l’Associació Malgrat amb el Sàhara per correu a asms@malgratambelsahara.cat o telèfon al 667618364.

El programa “Vacances en Pau” permet als infants refugiats allunyar-se durant els mesos d’estiu del camp de refugiats en què viuen. És un intercanvi cultural en què les criatures es desplacen a Catalunya i la resta de l’estat i aprenen una nova llengua, costums i cultura. Ho fan tot allunyant-se del problema amb el Poble Sahrauí, que viu exiliat des del 1975.

L’Associació Malgrat amb el Sàhara dinamitza el programa d’ajut als infants dels campaments sahrauís, i no compta amb cap família de Calella inscrita. Des de l’Associació, Natatxa Frutos es lamenta que no s’han recuperat les xifres prepandèmiques d’infants que es desplacen a Catalunya per les vacances. En solien venir entre 500 i 600 a tota Catalunya, però aquest any ho faran 260. A l’Alt Maresme, cap d’ells serà a Calella, però encara hi ha temps perquè les famílies que ho desitgin s’animin. Poden apuntar-s’hi fins a mitjans de juny, i les criatures arriben entre finals de juny i principis de juliol per quedar-se fins a finals d’agost:

La Cristina Clos, de Santa Susanna, ha format part del programa en els darrers anys. Fa tres anys que acull a la Latifa durant els mesos d’estiu i hi manté el contacte durant tot l’any, gràcies a les noves tecnologies. Per a ella i la seva família, acollir és tota una experiència que ha resumit així a LA CIUTAT:

Els infants que venen tenen uns 8 anys, com a mínim, i passen una revisió mèdica en arribar a Catalunya. Durant tota l’estada s’hi fa un seguiment de com està anant l’adaptació i, si és el cas, s’actua recorrent a suport psicològic i de monitors sahrauís.

Les famílies interessades a acollir nens i nenes sahrauís han de participar en una sessió informativa del projecte. Poden ser monoparentals i parelles formades per dos integrants del mateix sexe, però han de complir uns requisits mínims socials i d’habitatge per ser acceptats. Poden posar-se en contacte a través del correu electrònic asms@malgratambelsahara.cat o per telèfon al 667618364.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.