Correus vol retirar el servei de repartiment de cartes a Sant Cebrià de Vallalta
Els 3.385 habitants de Sant Cebrià de Vallalta es quedaran sense repartiment de cartes després que Correus hagi decidit retirar aquest servei al municipi. En un pla de reajustament de comptes, l’empresa estatal encarregada de proporcionar servei postal suprimirà les oficines maresmenques de Sant Cebrià i Tiana, per integrar aquestes unitats a Montgat i Canet de Mar. Els sindicats ja han denunciat aquesta operació en un comunicat on critiquen la mesura i asseguren que Correos vol aplicar-ho «d’amagat». Per la seva part, l’alcalde de Sant Cebrià també ha denunciat la situació i afirma que de moment no ha rebut cap comunicació oficial sobre aquest fet per part de Correus.
Albert Pla, alcalde de Sant Cebrià ha parlat aquest matí al programa La Ciutat. S’ha mostrat sorprès i indignat davant aquest fet. Diu que l’Ajuntament encara no ha rebut cap comunicació oficial per part de Correus sobre la retirada del servei.
Ara com ara l’Ajuntament de Sant Cebrià encara no ha rebut cap comunicació oficial per part de Correus sobre la retirada del servei. Dit això, sorpresa i indignació. Sorpresa perquè teníem pensat demanar l’ampliació del servei, que l’oficina de Correus pugues fer més hores i indignació perquè si això passa serà un greuge i perjudici per Sant Cebrià.
Els sindicats CCOO i UGT també han posat el crit al cel davant d’aquesta retirada. Critiquen que la mesura suposa un perjudici greu en la prestació del servei postal públic on es necessita el servei per a la vertebració social i econòmica. Així mateix, fan èmfasis, en la «hipocresia i cinisme» del president de Correos, que proclama la recuperació de «L’Espanya vaciada» mentre que pren mesures d’ajust en el sentit contrari. L’alcalde de Sant Cebrià ha subscrit les paraules dels dos sindicats i ha posat en relleu que si això passa, ara els seus conciutadans hauran de desplaçar-se fins a Calella o Canet, amb plena pandèmia per la Covid i quan es recomana limitar la mobilitat.
Correos és una empresa amb 100% de capital públic i veiem com l’estat amb aquestes mesures està participant en fomentar «l’Espanya vaciada». Els pobles petits els hem de reivindicar, els alcaldes dels pobles petits no volem que els nostres ciutadans perdin serveis i menys en la situació actual, amb limitacions de mobilitat, on la informació cal que arribi. Si això tira endavant, els nostres habitants s’hauran de desplaçar fins a Canet amb el risc que això comporta.
De moment Pla s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa de Tiana, l’altre municipi maresmenc afectat per la retirada, per tal de consensuar la seva acció i defensar conjuntament els interessos d’ambdues poblacions.