Combatre les plagues de l’arbrat alliberant insectes depredadors
Fa anys que l’Ajuntament de Calella lluita contra les plagues de l’arbrat de forma natural, alliberant insectes que es mengen el pugó i el cotonet, les plagues més comunes que afecten arbres i plantes d’interior i exterior. Una aposta per l’equilibri natural dels tractaments biològics que preserven la fauna i la convivència amb les persones i els animals.
Ho ha explicat a RCT l’alcalde Marc Buch
A la nostra ciutat els tractaments químics a l’arbrat urbà només s’apliquen en cas d’extrema necessitat i, sempre que sigui possible, es fa amb productes ecològics com en el cas dels plataners. L’alcalde ha dit que aquest és un camí de llarg recorregut que l’Ajuntament de Calella va començar a aplicar l’any 2016 amb l’objectiu d’anar implantant la fauna que combat les plagues.
Un bon exemple és la instal·lació de caixes amb larves de marieta al carrer Balmes
El passat mes de maig es va presentar el Pla de biodiversitat del Parc Dalmau. És un projecte que, partint d’una anàlisi de la situació actual del parc, ha de permetre fer un efecte directe i indirecte a la biodiversitat de l’àrea. Aquí també s’instal·laran caixes-niu per facilitar que vinguin ratpenats, que diu l’alcalde són màquines de menjar insectes.
Està demostrat que l’aplicació de productes químics fa que les plagues es tornin més resistents. És semblant al que passa amb l’abús d’antibiòtics en humans. Si no se’n fa un bon ús, deixen de fer efecte.
Evitar-los, prioritzar la flora autòctona i podar els arbres amb mesura, s’ha demostrat que és el camí més eficaç en la lluita contra les plagues.