Com entoma el Govern la proposta perquè hi hagin més dones en el nomenclàtor municipal?
La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella celebra l’interès de l’escola barcelonina que els ha fer arribar la petició perquè es posin més noms de dones en carrers i places de la ciutat, en un bon exercici de reflexió sobre la igualtat de gènere i de quin és el reconeixement que s’ha fet a la contribució de les dones al llarg de la història. Cindy Rando entén que les xifres que aporten les escolars que han fet l’estudi sobre Calella demostren que no sempre s’han tingut en compte i que es treballarà per equilibrar-les.
Rando ha explicat que s’ha posat en contacte amb l’escola de Barcelona per agrair que hagin posat el focus sobre Calella. Que l’executiu és conscient de la desigualtat de gènere en el nomenclàtor municipal i que justament per això es va escollir el nom d’una dona per a l’antiga plaça de la Policia Local.
Quan es va decidir posar el nom de Muriel Casals a l’antiga plaça de la Policia Local sí que ho vam parlar i ens vam adonar que no hi havia tants noms de dona. Quan s’hagin de batejar carrers o places intentarem que siguin de dona perquè també han tingut un pes específic a la nostra societat.
La regidora d’Igualtat ha dit que, en tot cas, es buscaria reconèixer dones vinculades directament a la ciutat. Les escolars havien plantejat el nom de la filòsofa i referent de la lluita feminista del segle XIX, Simone de Beauvoir.
Potser hauríem de posar el nom d’una dona de Calella perquè sí que n’hi han hagut que han treballat per la ciutat. Simone de Beauvoir va ser una dona molt potent, però potser ens hauria de ser més propera.
La iniciativa de les alumnes de l’escola San Francisco de Barcelona forma part del projecte Merezco una calle que s’està fent a nivell estatal per promoure la igualtat de gènere i reconèixer l’aportació de les dones dels municipis petits.