Canells a punt pel concurs d’allioli del Grup Pa, Vi i Moltó

Aquest diumenge se celebrarà la 44ena edició del concurs d’allioli que organitza l’entitat gastronòmica de Calella. Hi ha participants ja inscrits, i no hi faltarà la popular cuinera Àvia Remei, però també s’hi poden apuntar al moment. El Grup Pa, Vi i Moltó facilita els estris i els ingredients necessaris per lligar una bona salsa, que servirà per acompanyar les botifarres que es donaran per esmorzar.

El Passeig Manuel Puigvert serà l’escenari del concurs popular de lligar allioli que organitza per demà diumenge el Grup Pa, Vi i Moltó. L’entitat espera amb il·lusió la 44ena edició de la cita que posa a prova la traça de cuiners experts i casolans a l’hora de preparar aquesta sala típica catalana, ideal per acompanyar tot tipus de carns.
Es faran dos torns i el primer començarà a les 11 del matí. Els participants disposaran de tot el necessari per muntar l’allioli. El president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna, admet que no hi ha trucs infal·libles per aconseguir que prengui cos i tingui bon gust, aquest darrer un aspecte que valorarà especialment el xef Francesc Montasell.
“Moltes vegades el truc és posar-hi molts alls per fer un bon coixí però llavors és un infern, i s’ha de mirar que sigui gustós. No es tracta de fer-lo ben fet, sinó que tingui sobretot paladar”, ha recordat Pruna.
Alguns participants repeteixen, entre ells la coneguda cuinera Àvia Remei, i l’organització confia que, com l’any passat, s’hi animin joves que ajudin a mantenir les tradicions populars.
“La maionesa no s’ha perdut però l’allioli costa, i molts sense ous temem que es negui. Però si es prova es pot aconseguir que el morter quedi al mig i surti bo. Tots tindrem els mateixos ingredients: un setrill d’oli, una mica de sal, alls ben picats i a remenar”, ha comentat el president del Grup Pa, Vi i Moltó.
L’allioli servirà per acompanyar les botifarres que l’entitat servirà per esmorzar, ja de bon matí. A les vuit s’encendran les graelles i quan estiguin cuites es començaran a repartir. Serà la millor manera de preparar l’estómac i agafar forces per un diumenge ben farcit d’activitats a Calella.