CalellaxRefugiats organitza la segona edició de La Crida

Serà aquest dissabte quan tindrà lloc el festival acollidor, enguany amb un nou objectiu: fomentar la mobilització de la ciutadania de Calella per tal que tinguin eines per acollir a les persones refugiades. D’aquesta manera, es busca ajudar a les organitzacions que no tenen prou recursos i que es troben amb ciutats saturades a nivell d’habitatge i de feina.

Ho ha explicat Anna Missé, membre de CalellaxRefugiats, en una entrevista a Ràdio Calella TV.

L’objectiu de la segona Crida és, igual que la primera, seguir sensibilitzant. Però en aquest cas, volem donar a conèixer el nou projecte de CalellaxRefugiats, que va de la mà de CEAR, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, que s’han posat en contacte amb diferents entitats locals i la idea és organitzar-se d’una manera més popular i mobilitzar a tota la ciutadania de Calella perquè puguin oferir els recursos disponibles per acollir a la gent que està aquí. El problema que s’estan trobant aquestes organitzacions és que les ciutats estan saturades i demanen ajuda als pobles o llocs fora de l’àrea metropolitana, que puguin donar un cop de mà sobretot al tema de l’habitatge, que a les ciutats està més complicat, al tema de la feina i, en general, amb tota la xarxa social que es pugui ajudar, temes de llengua i temes de comunitat en general.

La Crida començarà a les 11h al Passeig Manuel Puigvert amb una taula rodona informativa, on intervindran, a més dels responsables de l’entitat local, Aleksandra Semeriak, membre de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), i Carla Juvinyà, mentora del Programa Català de Refugi (PCR).

CEAR explicarà aquest model que estan intentant implementar i la part del Programa Català de Refugi, que hi ha un cas d’èxit que s’ha donat a Olot, explicaran una mica la seva experiència. I CalellaxRefugiats explicaran com la gent de Calella es pot mobilitzar. Hi haurà una part més teòrica i una part pràctica real que s’està fent a altres municipis com Olot.

L’esdeveniment finalitzarà amb un vermut musical a càrrec del grup Sunny Side Quintet.

cartell la crida

Cartell publicitari del festival acollidor La Crida

Quan una persona refugiada entra al programa d’ajuda estatal, disposa de dos anys d’orientació, habitatge i formació. Missé ha explicat que els problemes arriben un cop passen els dos anys d’ajuda.

El programa estatal té una durada més o menys de dos anys que contempla tot això: orientació, habitatge, etc. Però sí que és cert que quan això s’acaba és quan arriba el problema. I aquesta és, precisament, la finalitat d’aquesta Crida i la finalitat del projecte que ens proposa CEAR: organitzar-nos i mobilitzar-nos de forma popular i la gent de forma més activa i poder assegurar que un cop s’acaba aquesta ajuda, la gent té una integració real als pobles on se’ls acull.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va enviar una carta al Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, en la qual oferia Calella per acollir a una de les famílies que van arribar a Espanya amb el vaixell Aquarius, de Proactiva Open Arms, que les va rescatar després de nou dies a alta mar. Missé ha afirmat que, des de CalellaxRefugiats, donen suport a tot tipus d’iniciatives que, com aquesta, suposin una acollida real. Ha remarcat que totes les persones que arriben es troben amb els problemes socioeconòmics de les ciutats, a més de carregar amb els traumes dels seus llocs d’origen.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Anna Missé, membre de CalellaxRefugiats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.