Calella torna a guanyar el pols a l’Estat pel cànon de platja

Jordi SItjà durant l'última sessió del ple

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a donar la raó a l’Ajuntament de Calella en el contenciós que manté amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient sobre el cànon d’ocupació del litoral que es paga anualment. El tribunal ha acceptat el segon recurs presentat pel consistori, que haurà d’abonar 4.537 euros corresponents a l’exercici del 2011; una quantitat molt inferior als 73.715 euros que li reclamava l’Estat espanyol. El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha explicat que el consistori basa la seva argumentació en una discrepància sobre la base a partir de la qual el Ministeri calcula l’import del cànon.

L’Ajuntament de Calella ha guanyat el recurs interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en contra de l’import que li reclamava el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Rural en concepte del cànon d’ocupació del litoral. És la segona sentència favorable que obté judicialment i segons la qual l’import a pagar per aquest concepte és de poc més de 4.500 euros. Així s’ha resolt per als exercicis del 2010 -amb sentència anterior- i la recent del 2011, davant dels 125.000 i 74.000 euros, respectivament, que reclamava l’Estat espanyol.

“Els valors de càlcul que fa el Ministeri es basen en un sòl de primera línia (Anselm Clavé) que és edificable i amb un valor de construcció molt important al damunt; mentre que nosaltres defensem que a la platja no s’hi pot edificar i és un sòl a primera línia assimilable al dels càmpings col·lineals”, ha indicat el tinent d’Alcaldia d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella, Jordi Sitjà, qui manifesta que el tribunal ha entès que la ciutat té “arguments suficients” perquè se li hagi donat la raó.

 

Des del 2010, Calella ha mantingut el mateix criteri de càlcul a l’hora d’establir la partida pressupostària destinada a pagar el cànon d’ocupació de la platja. Hi ha dues sentències favorables i recursos pendents per als exercicis posteriors. “Entenem que, amb aquesta jurisprudència, els recursos tindran una resposta similar”, ha comentat Sitjà.

El titular d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella ha dit tenir constància que d’altres poblacions costaneres també recorren els imports reclamats per l’Estat espanyol tot i que no hi ha una estratègia unificada d’actuació. Sitjà exposa que si bé alguns consistoris paguen directament el cànon, d’altres el carreguen als adjudicataris de les guinguetes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.