Calella tanca el febrer amb un atur del 20%

Font: gencat.cat

Baixa la taxa d’atur respecte el primer mes de l’any 2016 i també en termes interanuals, on el descens arriba al 8,65%. Són les dades oficials de desocupació que recull i presenta mensualment l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme a partir de la informació del Departament d’Economia i Empresa de la Generalitat. Al conjunt de la comarca, també han estat positives a la majoria de municipis. La taxa comarcal es va establir en el 16,67%.

Calella és una de les cinc poblacions de la comarca amb un índex d’atur al febrer superior al 20%. Totes elles altmaresmenques: Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera. Estan per sobre de la mitjana comarcal, situada en el 16,67%, si bé les xifres representen un descens en la desocupació respecte el mes de gener.

A la nostra ciutat, la taxa s’ha reduït un lleuger 0,13% en termes intermensuals, però del 8,65% en comparació al febrer del 2015. L’índex es va establir a Calella en el 20,05%, havent-se comptabilitzat 1.489 calellencs i calellenques inscrites com a demandants de feina. El portaveu de la UGT al Maresme, Xavier Baburés, considera que tot i la lleugera millora de les xifres, si aquestes s’analitzen amb deteniment es pot comprovar com els llocs de feina creats són de molt baixa qualitat: “Són xifres que expliquen millores númeriques, la millora en les interanulas són més grans però l’anàlisi més complet demostra que l’ocupació és de baixíssima qualitat. La situació dels treballadors de Calella i del Maresme no és tan bona, no podem llençar les campanes al vol”.

En el rànquing comarcal d’atur, i segons l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el continua encapçalant un mes més Pineda de Mar (25,12%). La població amb un índex més baix és Cabrera de Mar (8,68%).

Segons Xavier Baburés, la reforma laboral que va iniciar el govern del PSOE i que va continuar el del PP ha fet estralls entre la classe treballadora. Segons ell, ara hi ha «treballadors pobres».“La UGT des del primer moment amb les reformes laborals, perquè hi ha hagut dues, la de Zapatero i després la de la ministra Fátima Báñez del PP, hem fet una reivindicació des de llavors; també la tenim sobre la taula el congrés de la UGT d’Espanya. Alguns partits polítics dient-li d’esquerra que la volien derogar ara ja parlen de matisar o modular per desgràcia nostra”.

Altres dades destacables són que, al Maresme, el 54’9% d’aturats tenen més de 45%, i que la desocupació afecta també aquí més a les dones (53,6%) que als homes. Per sector d’activitat, els serveis concentren el 66,22% de les persones que busquen feina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.