Calella liquida el pressupost del 2021 en positiu

El romanent de tresoreria per a despeses generals de l’Ajuntament de Calella és de 2,16 milions d’euros. Aquesta xifra indica la solvència financera de l’administració i s’estableix a partir de la liquidació pressupostària del 2021, tal com es va informar ahir en la sessió plenària del cartipàs municipals, que va incloure alguns punts al marge dels assumptes que fan referència estríctament a l’organització i funcionament de la Corporació Municipal. Els diners es podran destinar a despesa general.

El romanent de tresoreria per a despeses generals de l’Ajuntament de Calella és de 2.161.608,13 euros. Se’n podrà disposar per actuacions vinculades als capítols 1, 2 i 3 del pressupost municipal, que fan referència a les remuneracions del personal, a béns corrents i de serveis o a despeses financeres.

La liquidació de l’exercici del 2021 va ser un dels assumptes que es van incorporar a l’ordre del dia de la sessió plenària d’ahir, centrada en les qüestions organitzatives i de funcionament de la Corporació Municipal.

Es va donar compte del nomenament dels tinents d’Alcaldia i de la delegació de les responsabilitats executives entre els regidors dels socis del Govern, PDeCAT-Junts per Calella i PSC. Segons el decret que l’alcalde Marc Buch va signar aquest mateix dilluns 23 de maig, es crea una nova àrea de Digitalització i Smart City –que assumeix el cap del Govern–; Cindy Rando agafa Promoció econòmica, comerç i consum; mentre que Lucia Sánchez, la nova regidora del PDeCAT-Junts per Calella, tindrà les carteres d’Habitatge i Fires.

Es va portar a votació la dedicació i retribució de l’alcalde, aprovada amb el suport de tots els grups polítics municipals amb la única excepció de la CUP, que es va abstenir. Buch dedicarà el 90% de la jornada a l’alcaldia i percebrà un sou brut anual de 50.258,02 euros, repartits en catorze pagues, fins a finals del mandat municipal, el maig del 2023.

L’executiu local tindrà dos càrrecs de confiança que assessoraran en l’àmbit del bon govern i les relacions amb l’oposició i l’altre plaça, en comunicació i transparència. Tindran una retribució anual de 27.375 euros bruts anuals. El portaveu Josep Torres va fer la defensa de la seva contractació.

Els dos càrrecs de confiança estan avalats per la llei. En una població com la nostra poden ser un màxim de dos. El Govern considera que en l’àmbit de la comunicació hi havia un forat que ha de cobrir.

Guillermo Gomis (Cs):

El 2019 vam fer retirar aquest punt perquè no anava amb nosaltres. Però arribats aquí, donarem suport a la contractació dels càrrecs de confiança.

Núria Freixas (CUP):

El 2019 vam criticar molt aquest punt perquè s’entraven com a càrrecs de confiança, amb retribució, a persones de partit que no havien sortit a les eleccions. Ho vam criticar i hi vam votar en contra. Considerem que és important que hi hagi persones que estiguin donant suport a nivell de comunicació, transparència i bones relacions; i per això ens abstindrem. A la vegada, ens alegrem que hi hagi igualtat de sous entre els dos càrrecs de confiança.

Sebastián Tejada (Calella en Comú):

Senyor alcalde, en el seu discurs va parlar molt de sostenibilitat i energies netes, però en cap moment de necessitats urgents en matèria de comunicació. Ens ha sobtat aquesta primera decisió. Pensem que és prioritari destinar esforços i capital a crear serveis, que ha d’anar per davant de publicitar les accions. Els bons serveis es publiciten per si sols, quan es fan molts esforços s’assembla més a la propaganda.

Xavier Ponsdomènech (Esquerra):

Sobre aquest nou càrrec de confiança que es dedicarà a Comunicació, voldria recordar allò que ja vam dir en el ple de pressupostos. L’any 2020 ens vam gastar 119.416 euros i el 2021, 131.953 euros. Per un municipi com Calella, de 20.000 habitants, que s’hi dediquin tants recursos i, pel que sabem, que hi hagi 7 persones amb treballs directes o indirectes formen part de l’àrea de comunicació del Govern.

El plenari també va aprovar que es torni a delegar a la Junta de Govern Local les competències per a la modificació i la fixació de preus públics municipals de serveis d’ensenyament –com l’escola bressol El Carrilet– o de vigilància especial. L’executiu va exposar que això permetrà agilitzar-ne la tramitació però l’argument no va convèncer al grup de Calella en Comú.

Sebastián Tejada (Calella en Comú):

Aquests preus s’han de conèixer amb antelació, han de ser aprovats de manera oberta i informada, amb deliberació pública al ple i que hi hagi l’oportunitat de presentar-hi al·legacions. Això no és motiu suficient perquè el Ple Municipal perdi aquesta competència.

Marc Buch, alcalde:

Al final, amb l’agilització dels tràmits qui se’n veurà més beneficiat serà la ciutadania. En tot cas, dir que les comissions informatives no són transparents perquè no són públiques… Bé, tots els partits hi som representants i tots tenim altaveus, ja siguin les xarxes socials com els mitjans de comunicació, per explicar què passa allà dins. No hi ha cap mena de dubtes que les comissions informatives són totalment transparents.

La Junta de Govern Local fins a finals del mandat municipal està integrada per l’alcalde Buch i els tinents d’alcaldia Torrent, Torres, Mateu i Gibert. En el cas de les propostes de modificació dels preus públics, només es podrà decidir si ha estat aprovada prèviament per la Comissió Informativa General, també de nova creació. Aquesta tindrà caràcter permanent i aglutinarà les sectorials que funcionaven fins ara. Estarà formada per un regidor de cadascun dels grups municipals i actuarà amb vot ponderat, és a dir, respectant la correlació de forces que hi ha al Ple Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.