Calella implanta un programa per ajudar persones vulnerables quan surten de l’hospital

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella ha posat en marxa el Programa d’atenció a domicili en el moment de l’alta hospitalària, el PADAH, destinat a persones en circumstàncies vulnerables. Es tracta d’una prova pilot i pionera que es realitzarà fins al 31 de desembre i que, un cop acabi, es valorarà la seva implantació definitiva.

La regidora de Política Social, Margarita Valls, ha explicat que bàsicament consisteix en què l’Ajuntament de Calella posa a disposició dels ciutadans un nou sistema d’atenció a domicili destinat a totes aquelles persones ateses a l’hospital que un cop donats d’alta necessitin ajuda externa a l’hora de realitzar activitats bàsiques de la vida diària, ajudant així en les situacions provocades per problemes sanitaris de caràcter sobtat, que suposen una sobrecàrrega en les famílies que veuen superada la seva capacitat de resposta en un primer moment. “És un servei d’atenció domiciliària en una situació d’alta hospitalària per una incapacitat sobrevinguda. És per gent que requereix de suport concret per les activitats bàsiques de la vida diària i els familiars no els puguin atendre. Cada cas el valorarà la treballadora social de l’Hospital i coordinat amb la responsable de la nostra àrea de Política Social de l’Ajuntament“.

El projecte és una prova pilot i Calella és el primer municipi de l’Alt Maresme que ho aplica. La voluntat és que hi hagi més poblacions que l’ofereixin.

L’equip de treball social de l’Hospital de Calella valorarà la necessitat del servei en el moment de l’alta hospitalària amb l’objectiu d’afavorir la immediatesa del servei, ja que moltes famílies ho necessiten en casos concrets, puntuals, i amb urgència. Margarita Valls: “És per quan et donen l’alta hospitalària i no saps com fer-ho. És requisit imprescindible estar empadronat a Calella. Esperem que aquest servei -que serà totalment costejat per l’Ajuntament- doni una cobertura que fins ara ha estat molt necessària, i a aquesta manca del servei que ens han fet veure des de l’hospital li hem volgut donar una sortida, per la seva necessitat“.

El programa ofereix serveis d’atenció personal com higiene, alimentació i supervisió en la medicació, a més de serveis d’acompanyament en el domicili, gestions fora del domicili i instrucció en tècniques i suport en les mancances d’autonomia física.

També ofereix cures no complexes, perquè hi anirà la infermera del CAP, serà un treball conjunt. També acompanyament i tot el que es necessiti.

Un cop exhaurit el termini, si la persona beneficiària encara necessita suport a domicili, serà derivada als canals habituals de Serveis Socials perquè se’n facin càrrec.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.