Calella guanya població però no arriba als 20.000 habitants

Calella és la cinquena en el ràquing de poblacions maresmenques que més van créixer durant el 2021, un any després de l’esclat de la pandèmia de la Covid. Va guanyar 263 habitants, segons les dades relatives als moviments migratoris que ha fet públiques l’Institut d’Estadística de Catalunya. Aquesta xifra és resultat del nombre de persones que van marxar a viure d’altres indrets i les que van decidir establir la seva residència aquí. S’especifica si les entrades i sortides són internes (Catalunya o Espanya) o externes (internacionals).

El saldo migratori intern de Calella durant el 2021 és positiu en el cas dels moviments entre territoris catalans (+253) i negatiu si ens fixem en les entrades i sortides amb la resta de l’Estat (-35). Això significa que va marxar més gent a viure a una altra comunitat autònoma espanyola (-142) que la que va arribar aquí (+107).

En el cas de les migracions externes (internacionals), el saldo també és positiu (+45): van arribar 415 persones procedents d’altres països i van marxar-ne 370.

Amb un increment de població total de 263 persones, Calella se situa cinquena del rànquing maresmenc quant a saldos migratoris positius. La primera és Pineda de Mar (+476), seguida de Sant Andreu de Llavaneres (+398), Tordera (+335) i Malgrat de Mar (+310). A l’altre extrem, Montgat, que perd 69 habitants com a resultat d’un saldo migratori intern negatiu (-94) i d’un extern positiu (+25). Li segueix Mataró (-26), Premià de Dalt (-25) i Sant Iscle de Vallalta (-1).

QUADRE MOVIMENTS MIGRATORIS 2021 20221013

L’any 2021, el posterior a l’esclat de la pandèmia de la Covid, al Maresme es van registrar 35.792 moviments migratoris. Les dades reflecteixen que el Maresme continua sent una comarca receptora de població, principalment, provinent de la resta de comarques catalanes. De fet, és la que més creix de tot Catalunya.

El creixement poblacional que es va experimentar l’any passat al conjunt del país és el més elevat dels darrers 15 anys.

Podeu consultar l’informe de moviments migratoris del 2021 que ha elaborat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.