Calella en Comú recomana al Govern que faci autocrítica per la seva actuació amb la Bruna
“És inapropiat que en aquests moments, quan calen solucions durables, l’equip de Govern es dediqui a buscar culpables”. Són paraules del portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, en relació a la polèmica oberta sobre com s’ha d’actuar davant l’ocupació de la finca del carrer Diputació després de la dissolució de l’assemblea de la Bruna, que fins ara se n’havia fet càrrec. Respon així al comunicat que va emetre l’executiu local de Junts i el PSC, l’endemà de les declaracions de la regidora de la CUP a Ràdio Calella TV en què els acusava d’haver-se’n rentat les mans. Tejada demana que es faci un exercici d’autocrítica sobre la gestió feta pel Govern, a qui li recorda té la responsabilitat de liderar i cercar les solucions.
En declaracions a Ràdio Calella TV, Tejada ha dit que s’hauria de reconèixer la tasca de l’assemblea de la Bruna per donar una atenció d’emergència a persones sense sostre en un moment extremadament delicat per culpa de la pandèmia. El portaveu dels comuns reconeix que cal garantir la tranquil·litat al barri i que la solució a l’actual problemàtica no s’aconseguirà a partir de retrets i acusacions, sinó amb diàleg i consens.
No mereixen la reprovació de l’equip de Govern, tot el contrari: mereixen el nostre reconeixement. I la regidora Freixas senzillament ha expressat una inquietud que en part podem compartir. La pujada de to de l’equip de Govern sembla indicar que primaran una actuació per sobre de l’altra (…) Qui té la responsabilitat de liderar la solució del problema, ha de mantenir la calma, llançar missatges tranquil·litzadors, procurar el diàleg i buscar la col·laboració de tots. L’expressió verbal agressiva és un boomerang que sempre torna.
Des de Calella en Comú, s’insiteix en denunciar que l’Ajuntament posa traves a l’empadronament de les persones sensellar, tot i que és un dret que tenen reconegut. Tejada parla d’una estratègia “deliberada i sistemàtica” que moltes veus han assenyalat i fins i tot ha comportat la intervenció del Síndic Municipal.
Crec que valdria la pena que el Govern faci una certa autocrítica per com s’ha comportat davant d’aquest conflicte o amb les demandes d’altres persones. I vull referir-me específicament a l’estratègia deliberada i sistemàtica de no empadronar a persones que no tenen drets de propietat d’habitatge o contracte de lloguer. És una pràctica establerta de fa anys però que s’ha d’acabar. Ho he dit jo, el nostre grup i d’altres, i recentment també el Síndic.
En relació a l’escenari que s’obrirà amb el llançament de l’immoble i les persones que ara mateix hi resideixen, Tejada ha demanat que l’Ajuntament completi el diagnòstic de tots els casos i doni resposta a les seves necessitats, començant pel seu empadronament. I que habiliti el pis que va comprometre a la DGAIA per oferir-los un sostre alternatiu.
Jo crec que el senyor Tejada i d’altres regidors d’esquerres podrien deixar una mica de lloc a les seves cases, que en tenen, per a la gent que tenent ocupat l’edifici La Gaviota.