Calella en Comú i la CUP demanen la nul·litat del projecte de l’Aldi

Sebastián Tejada (CEC) i Núria Freixas (CUP) han explicat que els recursos contra el projecte de l'Aldi inclouen mesures cautelars

Calella en Comú i la CUP sostenen que el projecte de l’Aldi “és evitable” i avui han anunciat que sol·licien que es declarin nuls els acords de l’Ajuntament de Calella i de la Comissió Territorial d’Urbanisme que l’avalen. Argumenten que es basen en informes incorrectes o poc rigorosos –apunten al remès per la Direcció General de Comerç o el d’impacte en la mobilitat del sector– i que, amb posterioritat, s’han pres d’altres decisions que hi tindran una gran incidència. Refereixen el conveni d’ampliació de l’Hospital, el projecte d’aparcament a Can Saleta o el canvi d’usos del dret a vol per mitjà d’una modificació urbanística.

Els dos partits van de la mà en la presentació de dos recursos extraordinaris de revisió, un davant l’Ajuntament i l’altre a la Comissió Territorial d’Urbanisme; amb l’objectiu que es declari la nul·litat de la tramitació. A més, sol·liciten mesures cautelars.

Els partits reclamen que es revisi el projecte tenint en compte un total de 23 documents que ara no inclou l’expedient. Entre ells, també la declaració de protecció del jaciment arqueològic.

Sebastián Tejada (Calella en Comú):

La llei permet que, un cop s’hagin donat totes les autoritzacions i s’hagi fet l’aprovació definitiva d’una resolució concreta, com són aquestes; és possible que ens adonem que s’han pres decisions equivocades o perquè després han aparegut documents o fets que evidencien que la decisió era equivocada.

Núria Freixas (CUP):

Si les fitxes canvien, s’ha de fer una valoració diferent. I això és el que contemplem en la presentació dels recursos.

Amb això, Calella en Comú i la CUP esperen que es “torni a la casella de sortida”. És a dir, al moment previ al conveni amb l’Aldi que portaria a la modificació urbanística que ara permet els usos comercials en els terrenys on s’hi ha descobert el Jaciment del Roser.

Els recursos extraordinaris de revisió els van presentar a finals de juliol. Tinguin o no resposta, els partits han dit que es reserven el dret d’acudir a la justícia.

Sebastián Tejada (Calella en Comú):

Els nostres grups estan decidits a no deixar-ho aquí, sinó aprofitar les vies legals. En primer lloc, la presentació d’un recurs contenciós administratiu i no descartem la presentació de cap altra figura legal.

Núria Freixas (CUP):

En tot moment buscarem els mitjans per frenar-ho. Si en la resolució se’ns justifica objectivament revalorar la nostra posició, ho farem. Però el nostre objectiu no és altre que aturar el projecte d’Aldi i amb totes les conseqüències.

Calella en Comú i la CUP han explicat que Esquerra ha declinat l’oferiment que se li va fer per sumar-se a la presentació dels recursos perquè –segons han exposat– el partit ha optat per una altra via de treball. Amb tot, comuns i cupaires esperen el seu suport a l’hora de demanar un major grau de protecció patrimonial per a les ruïnes romanes del Roser, ara declarades Bé Cultural d’Interès Local. Arran de la recent visita de les diputades dels dos partits, s’ha activat l’elaboració d’una proposta de resolució en el sí de la Comissió de Cultura perquè se’l consideri d’interès nacional.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.