Calella commemora el 40è aniversari del “Calella Camping Rock”

Foto: Enderrock

Aquest dissabte s’inaugura l’exposició “Calella Camping Rock”, una exposició que ret homenatge al 40è aniversari d’un festival que va durar tres dies i en el qual hi van actuar una vintena de grups de rock progressiu i psicodèlic catalans, madrilenys i andalusos.

El periodista i director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha recordat què va significar el “Calella Camping Rock” per la ciutat i pel món musical.

“És un viatge a 40 anys enrere, per tant, t’has de preparar d’alguna forma. És un viatge musical, un viatge a través de les imatges a la Calella de fa 40 anys, a l’any 1977. Era una Calella turística però s’hi va celebrar per primer cop un festival que va ser de referència. Només va tenir una sola edició, es va dir Calella Camping Rock, que va reunir una vintena de bandes i va ser important perquè va ser el primer festival de tres dies de durada que es feia a l’Estat espanyol”

El director de la prestigiosa revista musical Enderrock ha explicat que el material que es podrà veure a l’exposició és inèdit. A més d’imatges i documents del festival, els assistents també podran conèixer el testimoni de cada una de les bandes que van actuar i les reaccions dels veïns. Serà la primera vegada que es podran veure els cartells originals de l’esdeveniment.

“Pràcticament tot el que es presenta en aquesta exposició és inèdit, perquè el material ha estat molt escàs. Hi ha una trentena de fotografies del festival, del públic, dels grups que van actuar, de les paradetes. Hi ha imatges molt curioses del públic acampat enmig del camp de futbol. A la vegada, també veurem quins són els grups que van actuar, podrem escoltar la seva música a través de codis d’escolta. Hem parlat amb totes les bandes i tothom ens han explicat el seu record, de com van actuar”

Durant la inauguració de l’exposició, aquest dissabte, es celebrarà una Jam Session, una actuació musical improvisada, en la que participaran alguns dels músics que van ser aclamats per la crítica aquell 1977.

“De tots els concerts que es van celebrar al festival de Calella, n’hi va haver un al segon dia que va ser especialment recordat i destacat per la crítica. Va ser una Jam Session que va unir en aquell moment a quatre músics. Hi havia el Santi Arisa, llavors eren grups com Tribu o Fusion, a la bateria, el Max Sunyer d’Iceberg a la guitarra, l’Álvaro Is, dels Máquina, tocant els teclats, i el Jordi Clua, de Música Urbana, al baix. El que hem volgut és tornar a celebrar una Jam Session i d’alguna forma recordaran el que tocaven, el que improvisaven com a Fusion, com a tribu, com a Iceberg”

La inauguració anirà a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el tinent d’alcaldia responsable de l’àrea de Patrimoni Cultural, Xavier Arnijas, el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, i el comissari de l’exposició, Joaquim Vilarnau.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.