Bufa la bombolla! dona 7.311,49 euros per a la investigació de les immunodeficiències primàries

La família malgratenca Boix-Tomàs va fer entrega a la Barcelona PID Foundation del xec amb la recaptació de la venda de gairebé quatre mil pots de bombolles de sabó solidàries. A raó de 2 euros per pot. La campanya també s’ha dut a terme també a Calella i els resultats han estat molt millors dels que esperaven. La seva filla Martina és la raó per la qual van posar-la en marxa. Ella és una de les nenes que s’anomenen “bombolla” per l’elevat risc de patir infeccions i contagis.

Núria Tomàs, mare de la Martina, ha traslladat l’agraïment a totes les persones que els han fet suport en la campanya, que buscava també donar visibilitat a aquest conjunt de malalties considerades rares.

“Ens fa molta il·lusió que la campanya hagi agradat, que s’hagin aconseguit aquests diners i que haguem pogut fer-ne difusió (…) És una pena que tot s’acabi traduint en diners, però la realitat és aquesta. Si vols que investiguin i es trobin bons tractaments i alternatives, cal que hi hagi gent que ho investigui i que hi hagi recursos”, ha dit Tomàs.

Aquesta família malgratenca s’ha encarregat de produir els 4.000 pots de bombolles de sabó solidaris que s’han venut des del mes de novembre. Pensen que la campanya pot créixer encara més i, per això, ara se n’ocuparà la Barcelona PID Foundation, encara que amb la seva col·laboració.

La mare de la Martina ha assegurat que no només és important la contribució econòmica amb la causa. Posa de relleu, per exemple, la donació de sang i de medul·la òssia. “Són maneres d’ajudar si no es poden donar diners. Molts dels tractaments que reben els pacients d’immunodeficiències primàries és gràcies a la sang dels donants. Fem una crida, per tant, que la gent i pot, hi col·labori”, ha indicat.

Es pot donar sang cada dia, per exemple, a l’Hospital de Mataró, el més pròxim aquí; o amb motiu de les jornades puntuals que organitza el Banc de Sang i Teixits de Catalunya arreu del territori.

Pel que fa a la medul·la òssia, el centre de referència és també l’Hospital de Mataró. En aquest cas, es fa una petita prova per poder-se inscriure en el registre que gestiona la Fundació Josep Carreras. L’edat ideal per fer-se donant és dels 18 als 35 anys, que es pot estirar fins als 40 anys si es té bona salut.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Núria Tomàs a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.