Buch s’incorpora al Consell de Direcció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya
A proposta de la Federació de Municipis de Catalunya, l’alcalde Marc Buch ha estat designat com a nou membre del Consell de Direcció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. És un organisme autònom de formació de tots els col·lectius professionals de l’àmbit de la seguretat catalana. Buch vol traslladar-hi la veu i el sentir de la gent de Calella i de la resta de municipis de l’Alt Maresme, amb qui diu compartir necessitats de millora en aquesta matèria.
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya és un organisme autònom adscrit al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya amb missió formativa. S’encarrega d’instruir professionals de l’àmbit públic i establir les directrius dels processos de selecció, a més de supervisar els centres i els programes que segueix el personal de la seguretat privada. Per allà passen des de Mossos d’Esquadra, Policies Locals, portuaris, Bombers o personal de Protecció Civil i del cos d’Agents Rurals.
El conseller d’Interior és qui presideix el Consell de Direcció, i també en formen part, entre d’altres, el director general de la Policia o el director del Servei Català de Trànsit. Les entitats municipalistes de Catalunya també hi tenen veu i poden designar fins a cinc representants, que hi participen en qualitat de vocals. Un d’ells, és l’alcalde de Calella, nomenat recentment, tal com ha informat l’Ajuntament. També son nous – i a proposta de la Federació de Municipis de Catalunya – la tinenta d’Alcaldia de Seguretat de Mataró, Núria Moreno, o l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño.
En donar-se a conèixer la seva designació, Buch agraïa la confiança de la FMC per proposar-lo. En un missatge a la xarxa social X reiterava el seu compromís amb la seguretat i la lluita contra la delinqüència multireincident. Així mateix, reclamava abordar les informacions sense eufemismes, en relació a la publicació de Mossos sobre un dispositiu dut a terme a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat en què el cos policial parlava d’una presumpta organització criminal violenta “d’inspiració llatina”.
Que significa “Organització criminal violenta d’inspiració grupal llatina”? En matèria de seguretat, no s’hi valen els eufemismes. No ens ha de fer por dir les coses pel seu nom. No és dolent ser llatí, és dolent pertànyer a una banda de delinqüents. https://t.co/9q7KOkl58b
— Marc Buch (@marc_buch) April 30, 2024
“No és dolent ser llatí, és dolent pertànyer a una banda de delinqüents”, exposa en el seu escrit.