[Àudio] [La Ciutat] Antoni Huguet (Bisbe Sivilla): “Es construeix més des de la humilitat que des de l’arrogància”
Quatre alumnes del Bisbe Sivilla han guanyat el tercer premi en el XIV concurs de joves cuiners i cambrers dels Instituts d’Ensenyament Secudari de les Escoltes d’Hostaleria de Catalunya. El guardó l’han rebut a títol global per la tasca d’equip feta a la cuina, en l’elaboració del dos plats, i en el servei a sala. La clau de l’èxit, diuen professors i alumnes, ha estat ser humils i treballar en equip.
És el primer cop que l’ Institut Bisbe Sivilla de Calella obté aquest premi. Laura Riera, professora i tutoria de segons curs de cicle mitjà de cuina i gastronomia, afirma que el resultat es deu al fet que van fer un bon equip.
Per guanyar el premi van haver de posar-se d’acord per crear un plat a partir d’un base i incorporar-hi cinc ingredients més. Aquesta és, segons Hagen Gálvez i Raquel Jiménez, els joves estudiants de cuina que van elaborar els plats, la part més complicada i creativa.
En aquest cas van elaborar un Arròs de conill amb cargols i un Cóc de Maçana (pastís de poma) a l’estil tradicional però amb alguns elements per reinterpretar-lo. Dos plats que van servir amb destresa els seus companys Sarahi Perdomo i Pau Jorge Sicart a sala, a banda d’elaborar un còctel a l’estil del Margarita i recomanar els vins.
En el guardó hi va tenir un pes important el treball en equip i la confiança que tenen els uns en els altres. Tot i això, explicat Antoni Huguet, professor i tutor de segon curs de cicle mitjà de Serveis de Restauració, que val posar sobre la taula un ingredient més, la humilitat.