[Àudio] El dia que Calella es va convertir en “Calella de los alemanes”…

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Som a l’agost de l’any 1968. Calella fa més de 10 anys que s’ha convertit en un destí turístic. El diari La Vanguardia cita el fenomen “La Calella de los alemanes” amb l’arribada massiva de turistes d’aquesta nacionalitat atrets per la platja i el sol… El 68 és l’any de la Primavera de Praga i el “Maig del 68 a França”. Mentre els Estats Units fan nombroses proves atòmiques, Massiel guanya Eurovisió amb el seu “La, La, La”.

La ciutat de Calella rep en aquell moment el nom de la «Calella de los alemanes». La Vanguardia publica un reportatge sobre el turisme en «aquesta localitat de la costa de Barcelona, concretament al Maresme» on els alemanys venen a buscar sol i platja. El diari cita el fenomen i parla d’ invasió turística que ve a estirarse a prendre el sol i gaudir del mar de manera cada cop més massiva.
Recordem que més fa 60 anys arribavaren els primers turistes aquí a casa nostra, als anys 50. Concretament, els primers turistes van arribar a Calella el 1953. Eren dones alemanyes, vídues de la guerra que van trobar en aquesta localitat una manera de refer la vida. En menys d’un década les nostres platges ja havien seduït els visitants i aquell poble de pescadors va saber reconvertir-se en un destí turístic internacional.
Per cert que si voleu veure un recull d’aquests 63 anys de turisme a Calella, recordeu que hi ha un espai destinat a recordar i comprendre el fenomen, tot un museu dedicat al tema on es poden trobar testimonis d’aquell temps.
El MUTUR, el Museu del Turisme, va obrir les seves portes el gener de 2016. Un museu que neix amb vocació universal.

El 1968 és l’any de la Primavera de Praga i del maig del 60 francès amb revolta universitària i vaga general.

Ens trobem en plena guerra del Vietnam, que va anar del 59 al 75. Richard Nixon guanya les eleccions als Estats Units. Un país que realitza aleshores nombroses proves de bombes atòmiques sota terra a diversos escenaris de Nevada, per exemple Las Vegas. Bombes molt superiors a la de Hiroshima.
És l’any dels Jocs Olímpics a Mèxic.
Espanya guanya Eurovisió, a Londres amb la cançó La, La, La interpretada per Massiel.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.