Arxivades les denúncies dels agents de Mossos que demanaven la segona dosi d’AstraZeneca

La queixa d’un grup d’agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Pineda de Mar pel retard en la recepció de la segona dosi d’AstraZeneca no ha tingut recorregut judicial. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 d’Arenys de Mar ha decretat l’arxiu de la denúncia que van presentar el 14 de maig en què reclamaven amb urgència que se’ls completés la pauta amb la vacuna d’Oxford al·legant que no tenir la immunització adquirida quan s’estan aixecant les restriccions els exposa doblement al contagi. A Catalunya hi ha 240.000 persones menors de 60 anys, entre les quals professionals de serveis essencials, que estaven pendents de la decisió del Ministeri de Sanitat sobre la segona dosi. La conclusió és que se’ls administrarà la de Pfizer però poden rebutjar-la i completar la vacunació amb AstraZeneca.

Els agents de la policia catalana que van explicar a Ràdio Calella TV el perquè de la denúncia que van presentar es mostren ara satisfets per la decisió que se’ls completi la pauta i que se’ls permeti també rebre la segona dosi d’AstraZeneca, com ells reclamaven. Amb tot, diuen que els descol·loca que el Ministeri de Sanitat els faci signar un document on consti que rebutgen la combinació amb la vacuna de Pfizer –com recomana l’autoritat sanitària– i que estan informats dels riscos “infreqüents de desenvolupar una síndrome de trombosi” si opten pel fàrmac de la Universitat d’Oxford. El dia de la vacunació cal entregar el consentiment informat firmat, que es podrà descarregar tant a Canal Salut com al punt de vacunació mateix.

El 7 d’abril, el Govern espanyol va aturar l’administració d’AstraZeneca als menors de 60 anys i va deixar a més de 240.000 persones a Catalunya pendents de completar la pauta. Els casos puntuals de trombosi confirmats a Europa, i vinculats al vaccí d’Oxford, va ser-ne el desencadenant. A partir de l’assaig clínic en què hi van participar cinc hospitals sobre la combinació de fàrmacs, Espanya ha conclòs que és totalment efectiva i té pocs efectes secundaris. És la pauta que indica per al col·lectiu, entre els quals hi ha treballadors de sectors essencials; contradient l’Agència Europea del Medicament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.