Arcadi Lluís Salom: “La queixa d’una sola persona podria acabar amb una activitat musical de més de 120 anys”
El propietari de Can Salom confia que es pugui resoldre satisfactòriament el conflicte pels límits sonomètrics que emet el centre musical que acull el seu edifici, ara desvinculat del recinte del Teatre de Sala Mozart que ha passat a ser un equipament municipal. Arcadi Lluís Salom ha advertit en una entrevista a Ràdio Calella TV que, en cas contrari, aquest conflicte motivat per la denúncia d’un particular podria marcar el final de l’activitat musical que els seus avantpassats van posar en marxa a Calella i que ara dirigeix Albert Deprius.
I ha criticat que s’estigui endurint la normativa quant a emissió de sorolls perquè afecta directament a l’activitat de molts centres culturals. Ha posat d’exemple la sala barcelonina de La Paloma, que va haver de tancar portes.
Arcadi Lluís Salom ha admès que aquest és un “tema fotut” però té l’esperança que s’arribi a un acord amb la persona que ha presentat les queixes a l’Ajuntament. “En això estem, per això vull ser prudent. Espero que sí, i de fet hi ha bona voluntat de part de l’Ajuntament i també a nivell particular”, ha comentat. Adverteix que, en cas contrari, el Centre Musical de Can Salom es veuria limitat o, fins i tot, hauria d’abaixar la persiana amb el “trencament d’una activitat cultural i musical de més de 120 anys”.
Arcadi Lluís Salom també s’ha mostrat il·lusionat amb la continuïtat de l’activitat al Teatre de la Sala Mozart, ara sota la gestió de l’Ajuntament de Calella. L’administració local és qui està impulsant ara les inversions de millora de l’equipament: la més immediata és l’arranjament de la teulada. Sobre això també s’hi ha pronunciat: “Noves edificacions, com el TNC o l’espai dels Encants, es van inaugurar amb goteres. Renovar-ho no significa que les imperfeccions que té el teatre es corregeixin al 100%, però s’ha de fer perquè el material està caducat”.
La inversió prevista a l’equipament durant el 2018 és de 80.000 euros.