[AMPLIACIÓ] Calella, per sobre de la mitjana de Catalunya on s’ha hissat més la bandera groga

Imatge d'arxiu

El total de dies que ha onejat la bandera groga o vermella al nostre litoral ha estat un 4% per sobre de la mitjana catalana: un 20% a Calella respecte del 16% a la resta de Catalunya.

Segons les xifres que Protecció Civil ha fet públiques després de fer una anàlisi de gairebé 50.000 registres de banderes publicats durant els últims tres estius.

Segons aquest estudi, a les platges del Maresme, el 50% dels dies s’hi ha hissat la bandera verda, mentre que la bandera groga ha estat la protagonista 13% dels dies.

El cap de la platja de Calella de Pro-activa, Fede Gómez ha explicat els motius pels quals Calella ha tingut més dies la bandera groga hissada: “El principal problema que ens trobem aquí a Calella és que no hi ha banc de sorra, sempre que hi ha mar de fons forta acaba trencant a la riba de la platja i la gent gran i els nens s’asseuen i es tomben hem tingut fractures de braços, cops al cap”

Gómez ha comentat que banyar-se a la vora del mar acostuma a ser perillós. La majoria de dies que s’ha hissat la bandera groga ha sigut per les condicions del mar i també sempre com a precaució els dies que bufava fort vent de llevant que posa en perill als banyistes quan utilitzen inflables: “Tenim les roques a la dreta de la nostra platja, i el vent del llevant fa que la gent acabi sobre les roques. Quan teníem un vent de llevant molt fort també posàvem la bandera groga, ja que és una zona molt turística on tothom baixa amb inflables”.

Assegura que les recomanacions dels socorristes no són suficients per als banyistes i després es troben amb molts rescats que s’haurien pogut evitar si s’hagués respectat la bandera groga.

Gómez ha destacat que aquest estiu ha sigut diferent d’altres anys perquè han tingut molts rescats aquàtics la majoria d’ells molt a prop de la riba del mar: “La majoria dels rescats han sigut molt a prop de la riba, a dos o tres metres. L’onada trenca en la riba i amb el retorn s’emporta a la gent gran, als nens. El perill més gran en dies així és la riba. La gent es confia amb els nens els perden de vista i sobretot els avis que l’onada pega molt fort els tomba i després no es poden aixecar. És una mica traidora la costa que tenim quan hi ha mala mar”.

Ha volgut recordar que la pitjor zona és la de la Roca Grossa, al límit amb Sant Pol de Mar, que no hi ha una bona cobertura de socorristes.

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Fede Gómez aquí.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.