El Maresme, una de les comarques afectades per una plaga de paparres
Les Hyalomma Lusitanicum són una espècie de paparra invasora que s’ha escampat durant els darrers anys. Els porcs senglars i els conills les han acostat a les zones urbanes. Josep Antolí, tècnic de Salut Pública del Consell Comarcal del Maresme, recomana fer tractaments preventius als animals domèstics i prestar atenció per si es rep alguna picada.
Una plaga de paparres amenaça a 8 comarques catalanes, entre elles el Maresme. Les Hyalomma Lusitanicum, una espècie invasora, s’han escampat els últims anys. És un insecte que, en un principi, afectava més els animals salvatges. L’acostament dels senglars i dels conills a les zones urbanes ha fet que aquests paràsits també proliferin a les ciutats. Ho ha explicat el tècnic de Salut Pública del Consell Comarcal del Maresme, Josep Antolí, a LA CIUTAT.
Aquest tipus de paparres són una espècie invasora que ha arribat a Catalunya a través d’aus migratòries o bé el comerç global d’animals infectats amb aquesta paparra.
Es tracta d’un paràsit que viu de xuclar la sang d’animals salvatges o domèstics. Tot i que les persones no ens som el seu objectiu habitual, és fàcil rebre’n picades quan n’hi ha moltes. Per això, Antolí recomana fer tractaments preventius als animals de companyia. També fer-se revisions en les zones que més s’escalfen del cos, com són les aixelles o la zona de les orelles.
La paparra Hyalomma Lusitanicum s’ha detectat a vuit comarques catalanes, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona; Baix Llobregat, Garraf, Barcelonès, Vallès Oriental i l’Occidental, baix i l’Alt Penedès i Maresme.