A Calella s’han construït 7 piscines més aquest 2023

Calella té 496 piscines en total, el que representa gairebé 3 piscines per cada 100 habitants. En el darrer any, ja en context de sequera, se n’han construït 7 més. Des del sector del manteniment de piscines han hagut d’adaptar-se a noves demandes: cada cop hi ha menys gent que demana rehabilitar la piscina, però n’hi ha més que volen detectar fugues d’aigua per reduir-ne el consum.

Les piscines no es poden reomplir amb l’emergència per sequera. Aquesta mesura afecta les 496 piscines que hi ha a Calella, de les quals la majoria, 489, són descobertes. Són les dades que configuren en el cadastre del Ministeri d’Hisenda, en què també s’especifica que entre el 2022 i el 2023 se n’han inscrit 7 més. Prenent com a referència el nombre d’habitants el 2023 a la ciutat, la xifra suposa 2,5 piscines per cada 100 habitants.

Amb gairebé 490 piscines, Calella és la sisena població maresmenca amb menys piscines no cobertes per habitant. Santa Susanna té 9,52 piscines per cada 100 habitants, mentre té 370 piscines en total. La població veïna de Pineda de Mar té 769 piscines en total, amb 2,67 piscines cada 100 habitants.

Cada cop hi ha més interès en detectar fuites a les piscines

Albert Guzmán, de l’empresa pinedenca Piscines JG, explica que en l’empresa noten un canvi de tendències amb la sequera. Els clients, en comptes d’interessar-se pel manteniment de la piscina ho fan per poder adaptar les piscines a l’aigua salada i detectar fuites. En el que portem d’any, Guzmán explica que ha han superat el nombre d’operacions de detecció de fuites de l’any passat:

La pèrdua de feina pel manteniment de piscines es reconverteix més feina per adaptar el sistema de filtració i reduir el consum d’aigua de les piscines o bé per mirar d’adaptar-les a l’aigua salada. Des de Piscines JG, Albert Guzmán explica que des de l’empresa també han hagut d’adaptar les tècniques que utilitzen a l’hora de treballar: ara han comprat dipòsits per tal de guardar l’aigua mentre treballen rehabilitant la piscina, i després tornar a posar la mateixa.

La tendència predominant, però, és la de voler omplir la piscina amb aigua de mar. Una idea que, segons explica Guzmán, molts ja es poden anar traient del cap perquè és molt corrosiva i no hi ha mecanismes viables a fer-ho. L’aigua salada és una alternativa similar, però els experts ressalten que fa falta adaptar la piscina abans de qualsevol operació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.