Conferència sobre “Els pobles oblidats del Montnegre” amb Daniel Rangil

Amics del Patrimoni Històric de Calella ha enllestit un nou cicle de conferències que s’obrirà aquest divendres 3 de juny. Daniel Rangil, un dels gran experts del Montnegre, parlarà dels pobles que van existir i els que encara existeixen a la serralada. Serà a l’Auditori de Can Saleta (19.30h) i la presentació anirà a càrrec de Joan Ferrer.

Daniel Rangil és un recopilador de la memòria oral del Montnegre i la compartirà en la conferència d’aquest divendres, que porta per títol “Els pobles oblidats del Montnegre”.

Fer un crit d’atenció que hi ha un seguit de pobles dins la serra del Montnegre, que per a la majoria de gent ni existeixen. Són els que no tenen ni ajuntament ni nucli urbà (…) Parlaríem d’Hortsavinyà, Vallmanya, Sant Pere de Riu, Fuirosos, Olzinelles, Ramió, Vilardell… Tots són pobles que no tenen nucli urbà.

Rangil ha explicat que en alguns d’aquests pobles encara hi viu gent, però d’altres han acabat desapareixent com a conseqüència de l’èxode rural dels anys 60. Recorda que molta gent els va abandonar per anar-se’n cap a d’altres poblacions més grans i amb millors perspectives de futur.

També és el nostre territori i són les nostres arrels. La majoria de la gent que hi vivia es va traslladar als pobles del voltant, Calella, Pineda de Mar… Per la banda del Vallès a Sant Celoni. També tenim gent dins de la nostra població que venen d’aquests pobles oblidats.

La conferència es farà aquest divendres 3 de juny a l’Auditori de Can Saleta, a les 19.30h, amb entrada lliure i gratuïta. La presentació anirà a càrrec de Joan Ferrer.

Rangil prepara un llibre sobre les ermites del Montnegre

Fruït de la col·laboració amb Calella Marxa pel Repte de les ermites del Montnegre, Daniel Rangil publicarà a principis de juliol un llibre amb informació sobre cadascuna de les 60 petites capelles que formen part de l’itinerari de descoberta.

Hi haurà informació general i de cadascuna de les 60 ermites que hi ha al Montnegre. Serà interessant per als qui facin el repte, o pels que van a veure-les de tant en tant. Sempre és bo saber una mica d’història del que visites.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.