Calella en Comú diu al Govern que “es posi les piles” amb la urbanització de Can Carreras

Els comuns esperen resposta sobre el projecte d’urbanització de Can Carreras. En concret, sobre les al·legacions que van presentar quan se’n va fer l’aprovació inicial, el febrer del 2020. Va ser una de les preguntes que van adreçar al Govern Municipal en l’última sessió plenària, a principis de setembre. El tràmit manté frenat el procés de legalització del veïnat i Calella en Comú diu desconèixer-ne els motius.

El portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, ha reclamat celeritat en les gestions i concreció en els motius pels quals encara no s’han resolt les seves al·legacions, un any després d’haver-les presentat.

Demanem a l’Ajuntament que es posi les piles en la part que li pertoca (…) Encara no ha tornat a ple per tractar ni tan sols les al·legacions. Hem preguntat diverses vegades, l’última a principis de setembre, i encara no tenim resposta. Només explicacions vagues que Pineda de Mar s’ha de mirar coses, però res concret. L’esperem per abans del pròxim ple.

Tejada reconeix al Govern Municipal que treballi per resoldre la situació legal del nucli de veïns i els dèficits de serveis bàsics, com l’aigua, el clavegueram i l’enllumenat públic. La urbanització es va començar a desenvolupar entre els anys 60 i 70 i actualment hi viuen unes 800 famílies.

Amb tot, li reclama que sigui “generós” en la interpretació de les normatives municipals per tal d’afavorir la qualitat de vida dels veïns. En l’últim ple, Calella en Comú va presentar una moció per reclamar que se’ls autoritzi la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Demanàvem una interpretació “generosa” de cara a uns veïns arrelats a la urbanització, que són els que tenen ganes de fer millores. Són el nucli en el qual s’haurà de sustentar l’habitabilitat d’una urbanització que té problemes. Sense saltar-nos la normativa, amb una interpretació “generosa” i sempre sobre obres innòcues i menors, podem ajudar a uns veïns a tirar endavant i en millors condicions.

El tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, va respondre-hi recordant que no es poden atorgar les llicències per instal·lar plaques fotovoltaiques perquè no està contemplat a la Llei d’Urbanisme de Catalunya.

Estem parlant d’una interpretació de l’ordenança quan les obres estan regulades per la Llei d’Urbanisme de la Generalitat. Per molt que volguéssim fer una interpretació de l’ordenança no tindria cap validesa (…) La instal·lació de plaques solars no està recollida, hem fet una consulta, i ens han dit que si no està contemplat no es poden donar permisos d’obres en urbanitzacions que no estan recepcionades.

En base a això, el Govern va demanar als comuns que retiressin la moció. No ho van fer i es va sotmetre a votació, moment en el qual va quedar desestimada amb els vots a favor de comuns i la CUP, en contra dels regidors del Govern del PDeCAT i PSC, i les abstencions d’Esquerra i Cs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.