El sortidor de la Plaça de l’Ajuntament ja porta el nom de la pianista calellenca Mª Teresa Salom

El sortidor de la Plaça de l’Ajuntament ja porta el nom de la pianista i professora de música calellenca Mª Teresa Salom. L’acte institucional que es va fer ahir al migdia, vam comptar amb l’homenatjada i la seva família, autoritats locals i amb una actuació del director del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia, Albert Deprius, acompanyat pel pianista Josep Buforn.

Mª Teresa Salom, que diu haver après música alhora que aprenia a llegir quan només tenia 5 anys, ha dedicat la seva vida a la docència musical. Són centenars els calellencs i calellenques que han passat pel primer pis de la Sala Mozart i que en alguns casos, també han fet de la música el seu ofici. Un reconeixement més que merescut pel qual la protagonista ha tingut paraules d’agraïment.

Ara és el moment de donar les gràcies. Tota la vida he fet música, vaig néixer en una casa on hi havia música les 24h del dia. Jo tenia un germà 11 anys més gran que jo que tocava perfectament bé el piano. Jo tinc un solfeig de quan jo tenia 5 anys, quan vaig començar a aprendre música, per tant, vaig aprendre música al mateix temps que vaig aprendre a llegir. No té cap mèrit. El mèrit és que la gent t’ho reconegui perquè ja sóc preu feliç havent fet el que he fet. Moltes gràcies a tots plegats i a l’alcaldessa en particular.

Per part de l’equip de Govern l’alcaldessa Montserrat Candini ha explicat el motiu pel qual van tenir clar des del primer moment que el brollador de la Plaça de l’Ajuntament havia de portar el nom de Mª Teresa Salom.

I per què la Plaça de l’Ajuntament ? Perquè 99 anys que té diu claríssimament que si la Plaça de l’Ajuntament és l’àgora, és la plaça gran on hi acaben havent moltíssims esdeveniments que és la catarsi de l’expressió cultural, esportiva, cívic social de tantes coses, era el lloc adient perquè Can Salon, Sala Mozart, Mª Teresa Salom, que havia acollit durant dècades i dècades l’expressió artística, cultural i social de la nostra ciutat.

Aquest és un projecte que forma part de l’estudi encarregat al Consell Municipal de Dones i LGTBI per part de l’Àrea d’Igualtat, amb la finalitat de trobar dones rellevants de la societat calellenca a qui concedir l’honor de posar el seu nom a vuit fons emblemàtiques de la ciutat. Maruja Toledo, Júlia Liquete, la Quimeta de la Roda, Dolors Rovira, Montserrat Giró, Mercè Oliva i Pepita Bonet, són les altres 7 dones a qui també es concedirà aquest honor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.