El Consell Comarcal comença a treballar en la redacció del Pla LGTBI del Maresme
El Consell Comarcal del Maresme està elaborant el Pla LGTBI que marcarà el full de ruta a la comarca per desplegar polítiques que fomentin la igualtat de gènere, d’oportunitats i la normalització de la diversitat sexual i de gènere. L’objectiu és treballar per aconseguir una comarca respectuosa on tinguin cabuda i es garanteixin tots drets de les persones que integren el col·lectiu. La previsió és que aquest Pla es presenti el pròxim mes d’octubre. Ara, es troba en la fase de diagnosi i per això al llarg d’aquests mesos faran diferents accions des de l’ens comarcal per conèixer les percepcions i opinions de la ciutadania. Dels 30 municipis del Maresme només 5, entre els quals hi ha Calella, tenen entitats LGTBIQ+.
La consellera d’Equitat i Acció Social, Meritxell Romero, ha exposat que l’objectiu és fer del Maresme una comarca respectuosa amb la diversitat sexual i de gènere i on l’orientació i la identitat no siguin motius de discriminació o violència.
La realitat és que a la comarca encara falta molta feina per fer i per això ens hi posem. Volem que sigui un pla transversal i que tots els ajuntaments se’l puguin fer seu. Malauradament a la comarca només hi ha 5 entitats LGTBI i volem treballar perquè hi hagi més.
Segons Romero el futur Pla contemplarà un conjunt d’objectius i mesures que seran la base per impulsar una estratègia integral orientada a garantir els drets de totes les persones no heteronormatives.
La idea és ara fer la diagnosi de la comarca, i una vegada tinguem els resultats i veiem la realitat, mirarem de fer un pla on aniran les propostes de polítiques contra la LGTB-fòbia, per fomentar la igualtat, per garantir els drets de les persones no heteronormatives en tots els diferents àmbits.
Una Pla que es planteja de forma comarcal i, a partir de llavors, cada municipi el podrà aplicar tenint en compte les seves particularitats. L’objectiu del Consell Comarcal és poder presentar-lo a mitjans d’octubre i cap a finals d’any començar-lo a implementar.
Romero també ha recordat que des de l’any 2019 l’ens supramunicipal ha impulsat polítiques que fomenten la igualtat de gènere i el respecte a la diversitat. En aquest sentit, ha relatat que des del curs passat tenen en marxa el projecte “La maleta coeducadora” Un recurs pedagògic que viatja per totes les escoles de primària on es transporten llibres i contes que trenquen tòpics i reflecteixen la diversitat real de la societat.
Recupera l’entrevista a Meritxell Romero, consellera d’Equitat i Acció Social: