La comissaria de la Policia Local tindrà plaques solars que generaran el 17% del seu consum energètic
La Diputació de Barcelona ha finançat la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la comissaria de la Policia Local de Calella, que es preveu entrin en funcionament el pròxim octubre generant el 17% de l’energia que consumeix l’edifici. L’empresa que ha realitzat els treballs s’encarregarà també del manteniment de la instal·lació per un període de 5 anys. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Calella reitera el seu compromís de lluita contra el canvi climàtic, que el va portar a signar el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses. És un moviment d’àmbit europeu que promou les polítiques d’energia sostenible amb l’objectiu de superar el 20% de reducció de les emissions de CO2 abans del 2020.
Una cinquantena de panells fotovoltaics cobriran el teulat de la comissaria de la Policia Local de Calella per generar electricitat a partir de la radiació solar. La instal·lació d’injecció zero serà per a l’autoconsum, amb una potència de 14,25 kilowats pic que es preveu cobreixi el 17% de la despesa energètica de l’edifici.
El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, n’ha ressaltat especialment els beneficis quant el cost econòmic i ambiental. “Suposarà un bon estalvi econòmic, d’una banda, i també una reducció important de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Tenint en compte que és una energia renovable, el cost serà 0 i els costos ambientals mínims”, ha especificat.
El responsable polític ha indicat que s’està en procés de preparació de l’estructura, amb la previsió que a principis d’octubre es pugui posar en marxa.
La instal·lació solar fotovoltaica a la comissaria ha tingut un cost de 28.000 euros finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona, a iniciativa de l’Ajuntament de Calella. Tampoc hi haurà despesa local per als cinc primers anys de manteniment de tota la infraestructura.
“[L’empresa encarregada de la instal·lació] també ens col·locarà un monitor que donarà informació a l’instant de l’energia que generen les plaques”, ha avançat Buch. Informació que serà accessible per als ciutadans, amb l’esperit de difondre la iniciativa i promoure l’ús d’energies renovables.
Amb aquest, ja són quatre els edificis públics municipals equipats amb plaques solars. Al Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau i la Zona esportiva de La Muntanyeta permeten escalfar l’aigua de les dutxes, i a la Piscina Municipal Dorly Strobl la piscina climatitzada interior.