Calellaxrefugiats presenta la campanya #lliguemUE després de recaptar 400€ per Sant Jordi
Diumenge que ve, dia 1 de maig, a les 12 del migdia, davant del monument a la sardana del passeig Manuel Puigvert, l’entitat portarà a terme un acte d’agitació social, previ a l’inici oficial de la campanya #lliguemUE, previst pel dia 8 de maig.
L’Assemblea ciutadana Calella pels Refugiats ha recaptat uns 400€ al seu primer acte públic, que va ser la paradeta muntada a la plaça de l’Església durant la diada de Sant Jordi. A la paradeta de Calella pels Refugiats del dia de Sant Jordi s’hi venien roses i hi havia una guardiola per fer-hi aportacions voluntàries, a més del material de campanya.
Edu Millàn, membre de l’assemblea, ha valorat amb èxit la participació al Sant Jordi, tant per la recaptació aconseguida com sobretot per la implicació dels ciutadans i la solidaritat que mostraven vers la cisi humanitària dels refugiats. “La primera impressió ha estat molt positiva perquè hem vist els ciutadans molt receptius i amb ganes de col·laborar. Molta de la gent que comprava roses o s’acostava per informar-se també aprofitava per fotografiar-se. Va tenir força èxit i també alguns s’animaven a escriure frases relacionades amb el drama dels refugiats. Nosaltres oferíem escriure aquestes frases que després es poden vincular a les fotos que ja hem començat a fer. La veritat és que tot en general va funcionar força bé“.
Ara, aquest diumenge, Calella pels Refugiats farà la seva primera acció social. L’entitat convoca a la ciutadania a reunir-se al Passeig Manel Puigvert i fer-se fotografies amb les mans lligades amb brides i penjar-les a les xarxes socials amb diverses etiquetes, ideades per l’entitat en català, castellà i anglès. Membres de Foto-Film Calella faran les fotografies dels participants a aquesta campanya de denúncia contra es polítiques d’Europa. Alguns hastags que es poden utilitzar són, #lliguemUE, #Uergonya, #SomRefugi, #TrenquemFronteres, #UnMónDeTots, #Calellaxrefugiats, i els seus similars en castellà, com #atemosUE, #vergUEnza, o en anglès #tieEU, #shameEU, #WeAreRefuge o #BreakingBorders. Edu Millàn: “L’activitat consistirà en fotografiar els participants lligats amb brides. Amb aquesta acció pretenem denunciar els mètodes que pateixen els refugiats. També pretenen pressionar els organismes governamentals des de la ciutadania per tal que comencin a oferir solucions per ajudar als refugiats, cosa que creiem que no s’ha fet fins ara, i la campanya rep aquest nom perquè tenim l’objectiu de lligar la UE amb el compromís d’ajudar aquestes persones, que senzillament busquen viure en pau. Creiem que aquest compromís respon a un principi de solidaritat i que la Unió Europea té els recursos per ajudar aquesta gent, i que si no s’ha fet fins ara senzillament és perquè no ha existit la voluntat de fer-ho“.
L’entitat ha elaborat un seguit de frases, també en les tres llengües, per acompanyar les fotografies en cas que se’n vulgui fer ús. Són frases com: “La insolidaritat de la UE no ens representa“, “Demostrem que Europa té cor“, “La vergonya de la UE no tacarà les nostres consciències“, “Europa, ja n’has deixat morir suficients“, “Cap persona és il·legal“, o “deslliga’t de la UE, nosaltres som refugi“, entre moltes d’altres. “La idea és vincular aquestes fotografies amb els missatges i a partir del 8 de maig -que serà el dia que iniciarem la campanya- la nostra intenció és que es difongui a través de les xarxes socials. Tothom qui vulgui podrà participar a aquesta difusió i ens agradaria que més gent s’animés a fotografiar-se amb altres missatges que a l’hora també en fessin difusió. D’aquesta manera és com pretenem que es viralitzi aquesta acció“, ha dit Edu Millàn.
Des de l’entitat demanen ajuda a traductors i correctors al castellà i l’anglès, que ajudin a transcriure amb precisió i ortogràficament correctes els conceptes de la campanya.
El dia 8 de maig començarà la difusió de les fotografies i els missatges a les xarxes socials, i Calella pels Refugiats convida a tothom a participar-hi encara que no hagi anat a les assembles o no pugui anar a la sessió de fotos de diumenge, ja que l’objectiu final és fer pressió des del poble vers les institucions polítiques.