Esquerra demana una revisió de l’estudi de mobilitat de l’Aldi que contempli l’ampliació de l’Hospital
L’agrupació local d’Esquerra vol que es revisi l’estudi de la mobilitat generada per l’Aldi a la carretera N-II perquè no contempla l’actual ampliació de l’Hospital de Calella amb 15.000 metres quadrats. La petició la formalitzaran el pròxim 17 de desembre a través de la moció que han presentat els republicans perquè es debati a la sessió ordinària del Ple Municipal del mes de desembre. El portaveu de la formació i líder de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, considera que l’estudi de trànsit de l’N-II realitzat amb data de març del 2020, queda obsolet davant l’ampliació del centre sanitari.
Malgrat encara no estar redactat el projecte d’ampliació amb totes les especificitats tècniques i urbanístiques, Ponsdomènech es reafirma en què l’ampliació de l’edifici fa replanteja la mobilitat de la zona. Els republicans asseguren que l’ampliació de la infraestructura vindrà donada també per un augment mobilitat. És per això que ara demanen una revisió de l’estudi d’avaluació de la mobilitat generada i que sigui previ a la construcció del supermercat.
Entenem que aquell estudi de viabilitat que es va fer en el seu dia ha quedat obsolet. L’estudi que va fer el supermercat per tirar endavant la construcció ara no té cap sentit perquè no preveia l’ampliació de l’hospital. Per tant, portem al Ple que tornin a fer l’estudi de la viabilitat de mobilitat entorn del supermercat.
Esquerra també considera que la redacció inicial de l’estudi de mobilitat tampoc no contempla el possible ús del sol adjacent de l’Aldi, per a habitatges juvenils.
Pel que fa a les alternatives en la mobilitat de la zona, des d’Esquerra no es mostren partidaris a les opcions que proposaven altres partits del consistori com la creació d’un ramal que donés accés directe a l’autopista. El que sí que consideren els republicans és que qualsevol de les accions municipals que es duguin a terme s’han de definir de manera conjunta i amb la màxima unitat possible. Quant a les bosses d’aparcament que es podrien crear per pal·liar la manca de places de l’ampliació, Ponsdomènech es reafirma en què cal reubicar-les a les zones altes de la població, com a la part superior Rierany dels Frares o la Riera Capaspre.
Al marge de la revisió de l’estudi de mobilitat, Esquerra també durà al Ple una moció perquè l’Ajuntament de Calella elabori un inventari dels camins naturals de l’entorn del municipi. Els republicans exposen que els articles, 37 i 39, de Pla Especial del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, especifiquen que tots els camins de la xarxa de senders han d’estar degudament identificats i protegits. De fet en la moció també demanen poder regularitzar l’accés motoritzat al medi natural i evitar la circulació del trànsit rodat.
Aprofitem també per demanar a l’Ajuntament que faci un inventari dels camins naturals del municipi. Això està regulat per llei i sabem que aquí mai sap fet. També demanem complicar amb la regulació d’accés motoritzat al medi ambient. Els camins estan malmesos pels vehicles motoritzats que hi circulen i creiem que s’han de protegir més que mai, ara que hem redescobert l’entorn natural.
En la moció els republicans també demanen que es requereixi a la Diputació de Barcelona l’acceleració de la revisió i actualització del Pla Especial del Parc del Montnegre i Corredor, aprovat amb data del 1989. Una llarga reivindicació dels ajuntaments de l’entorn del parc.