[Vídeo] Com es cuinen les pomes de “relleno”?


És el postre típic que preparen les cases d’Arenys de Munt per la Festa Major de Sant Martí, que s’ha celebrat aquest 11 de novembre. Una tradició gastronòmica i familiar que també se segueix en d’altres poblacions maresmenques com Teià, i també se’n preparen a la Vallalta, i en alguns indrets de l’Empordà. És un plat de tardor consistent en pomes farcides amb carn picada, condimentada amb espècies i endolcida amb xocolata. La cuinera d’Arenys de Munt Núria Vilaró ho ha explicat aquest matí al programa La Ciutat.

Us deixem els ingredients que necessitareu per preparar les pomes de “relleno” i quin és el procés d’elaboració:

INGREDIENTS:
20 pomes de ciri
250gr de carn de porc magra
100gr de sucre
1 ou
Un polsim de sal
Llard de porc
50gr de melindros
50gr de galetes de Santa Coloma (ametllats i teules)
50gr de xocolata a la pedra
150gr d’ametlles torrades
50gr de carquinyolis

Per a la picada:
50gr d’ametlles torrades
25gr de carquinyolis
25gr de galetes de Santa Coloma (ametllats i teules)
50gr de melindros
25gr de xocolata a la pedra

ELABORACIÓ:
Preparem les pomes fent-hi un forat a l’ull amb un ganivet. En una cassola, hi posem el llard i la carn perquè es cogui. Un cop s’hagi enrossit, hi abocarem la picada que haurem fet amb les ametlles, els carquinyolis, les galetes, els melindros i la xocolata.

Amb la carn triturada i la picada feta, ho barregem amb l’ou, el sucre i la sal fins aconseguir una pasta espessa amb la que omplirem l’ull de la poma per fer-ne el tap. Aleshores es col·loquen les pomes de cap per avall en una paella amb llard per fregir el tap. Després col·locarem les pomes en una cassola de terrissa amb el tap de cara amunt, i les coem poc a poc amb aigua, llard i una mica de sucre. Quan les pomes estan a mig coure s’afegeix la picada i es deixa que facin xup-xup, vigilant que el suc quedi espès. Sinó, hi posarem una mica més de picada.

Un cop les pomes farcides estan fetes, es recomana que facin xup-xup una mica cada dia, durant uns quants dies, perquè agafin ben bé el gust.

Bon profit!


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.