Calella dona el tret de sortida a les 48es Jornades Folklòriques de Catalunya
Per 23è cop consecutiu Calella donarà aquest vespre el tret de sortida a les Jornades Folklòriques de Catalunya, organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) des de ja fa 48 anys. Es tracta d’una mostra de cultura popular d’arreu del món per conèixer noves cultures a través de la dansa, la música i el folklore. L’acte inaugural tindrà lloc aquest vespre a la Sala Mozart (22 h), on es reproduiran diverses representacions de dansa i música dels grups internacionals. L’entrada a l’espectacle inaugural és lliure però cal recordar que l’aforament és limitat.
Tot i la situació provocada pel coronavirus, els seus organitzadors han decidit seguir endavant amb aquest esdeveniment cultural que arrenca avui i s’allargarà fins a l’11 de setembre per diferents punts del territori català. El seu president, Ivan Basora, assegura que entomen unes jornades diferents però amb la mateixa il·lusió i essència que cada any.
Portem 23 anys donant el tret de sortida des de Calella i estem molt il·lusionats perquè ha estat molt complicat afrontar la situació d’enguany. Evidentment el programa és diferent, hem hagut de reinventar molts actes però el més important és que seguirem tenint l’essència de poder veure moltes cultures.
Això si, enguany comptarà amb algunes modificacions importants. I és que seguint totes les mesures de seguretat i sanitat establertes per la Generalitat, han hagut d’acotar el seu programa d’actuacions.
Bàsicament hem hagut d’acotar tota la normativa, amb decretar grups de convivència, fer entrades i sortides esglaonades…. els tallers ja no podrem interactuar amb el públic, però farem la mostra igualment. El públic no podrà ballar però si veure l’actuació. Evidentment també tots els assistents com a públic hauran de portar mascareta.
Les propostes d’aquest any passen per Colòmbia, Perú, Illa de Pasqua o Equador, i oferiran com cada any els seus espectacles en diversos punts del territori català conjuntament amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i la Cobla Sabadell.
Hi ha hagut moltes restriccions com és obvi, i finalment comptem amb quatre cultures diferents juntament amb la catalana. Coneixerem les danses, tradicions i músiques d’una zona molt concreta però són grups que o ja estaven de gira per Europa o estaven més afinats aquí el nostre país o al sud d’Europa. Vénen de països que tenen accés per entrar al nostre país.
La Colla de gegants i grallers de Calella participarà en l’espectacle inaugural d’aquesta nit a la Sala Mozart. També participaran en la Nit de músiques del món dilluns 7 de setembre a la Sala Mozart a les 21.30 h, al costat de músics d’arreu.
L’acte inaugural es podrà seguir en directe pel web de Ràdio Calella TV.