Els promotors del Hip Hop Warriors responen a les queixes sobre el festival
El col·lectiu de joves promotors del festival Hip Hop Warriors reprova l’aparició de pintades de grafit en mobiliari urbà de la plaça Conrad Prat i assegura que aquests fets s’allunyen molt del respecte com a valor que promou el moviment. Per boca d’un d’ells, s’han donat explicacions i respostes a cadascuna de les queixes que l’Ajuntament de Calella ha rebut pel desenvolupament de la programació d’activitats que van tenir lloc dissabte passat, tant a la plaça Conrad Prat com a l’interior de la Fàbrica Llobet Guri. Reiteren que el seu balanç és en general molt positiu i lamenten que el que ha transcendit pugui alterar la seva voluntat d’establir una data anual per donar a conèixer la cultura del hip-hop a Calella.
Daniel Ortega, membre del col·lectiu que va encarregar-se de tancar la programació del festival multidisciplinar d’art urbà, ha respost a les queixes per les incidències que van produir-se dissabte. En una entrevista al programa Bon dia, ha negat que es posés la música excessivament alta a la plaça Conrad Prat, on va desenvolupar-se la primera part de la programació. “L’equip que teníem a fora era el mínim per poder realitzar l’activitat i el volum no era tan elevat com per ser motiu de queixa. Entenc però als veïns en el sentit que tenir música de les deu del matí i fins les quatre de la tarda pot ser una molèstia però per continua”, ha puntualitzat Ortega.
Quant al llenguatge emprat en la competició de cantants de rap, Ortega admet que segurament no va ser la més adequada però que es van donar indicacions en el sentit contrari. Puntualitza que es tracta d’una prova d’improvisació que enfronta dos cantants i que, per tant, l’organització no podia controlar-ne el contingut.
“Els nois que hi van participar estan tan acostumats a fer batalles [no competicions] i arribar a l’insult, i ho feien quan portaven només vint segons; però com per provocar queixes, no”, ha sentenciat.
Capítol a part l’aparició de pintades de grafits –signatures– en elements de mobiliari urbà, com contenidors. El col·lectiu se’n desmarca totalment i reprova als autors. “Firmes n’hi ha sempre, però que siguin convidats o de participants del festival ho dubto perquè tots som gent que portem molts anys en aquesta moguda i el que no volem és que això passi perquè impediria repetir l’activitat”, ha afegit Ortega.
Per l’assistència de més de 700 persones durant les 17 hores de festival i el bon ambient viscut en totes les activitats, mantenen que el seu balanç és positiu. Diuen que prova d’això és que van comptar amb públic adult i familiar, i que no es van produir aldarulls.
A més, posen de relleu l’excel·lent qualitat artística del cartell que es va presentar a Calella. “En ‘break dance’ va venir el millor del Maresme i Barcelona, i a nivell de grafit igual. Després, a la nit, vam tenir un cartell musical que pot envejar qualsevol festival de hip-hop nacional: Rxnde Akozta de Cuba; Dual Tod, un noi de Barcelona que amb el seu underground fa dos anys que ho està petant; Sacrificio y Pasta o el millor rap català amb Sr Oca. A més d’artistes locals com el Chusta de la Kosta que és brutal”, ha detallat.
El col·lectiu promotor es posa a disposició de l’Ajuntament de Calella per fer una reunió de balanç del festival, i alhora agraeixen l’oportunitat que des de Joventut se’ls ha brindat per difondre la cultura del hip-hop a la ciutat. Daniel Ortega ha reiterat les disculpes de l’organització a qui s’hagués sentit molest.