Freixas (CUP): “No hi ha recuperació econòmica, sense recuperació social”

Imatge d'arxiu

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera Taula Social per a la recuperació de Calella amb totes les forces del consistori. La CUP hi ha participat plantejant una sèrie de mesures encaminades a pal·liar els efectes de la crisi sanitària. Els cupaires han elaborat una pla de xoc basat en dos criteris: fer polítiques per pal·liar el desajust social i econòmic i fer programes específics per ajudar a la població més vulnerable. En aquest sentit, proposen establir mesures de control i reducció dels preus de lloguer, impulsar la creació d’una targeta moneder amb botigues de proximitat, i condonar el pagament dels serveis essencials com l’aigua o el gas.

De fet aquestes són algunes de les propostes que ha fet la CUP en la primera reunió de la comissió de treball social per a la recuperació de Calella. Però recalquen que caldria que les dues taules, l’econòmica i la social, estiguin unides i vinculades. Per la regidora Núria Freixas, no es pot recuperar l’economia sense recuperar societat.

Tot i que hi ha dues taules, Econòmica i Social, pensem que no es poden desvincular, que estan completament vinculades. No es pot recuperar l’economia sense recuperar a la societat, a les persones.

Pel que fa al document de propostes socials, la CUP planteja un total de 20 mesures per abordar l’emergència social. Els cupaires plantegen, entre d’altres, poder fer una campanya pedagògica per poder aturar els preus “abusius” dels lloguers.

I en la mateixa línia d’habitatge, reclamen garantir que no es produeixi cap desnonament per l’efecte d’aquesta crisi: facilitant el pagament dels lloguers en els mesos posteriors al confinament.

També consideren que cal obrir les instal·lacions municipals, com el pavelló o la piscina, perquè persones sense sostre puguin accedir a fer ús de les instal·lacions per poder dutxar-se i mantenir uns hàbits d’higiene.

En l’àmbit de l’educació, demanen poder erradicar la bretxa digital que hi ha entre els infants del municipi i que s’ha agreujat amb l’educació a distància. En aquesta linia, la CUP proposa dissenyar un Pla Educatiu i Social contra la segrecació escolar. Encara en referència als infants, proposen que el Casal Municipal pugui ampliar les places i garantir que cap infant en quedarà exclós.

El document també proposa la creació d’una targeta moneder d’impacte social que serveixi perquè les famílies més vulnerables i sense recursos puguin comprar en comerços locals i de proximitat.

Pel que fa a la taula de recuperació Econòmica, celebrada la setmana passada, la CUP va presentar 18 propostes entre les que plantejaven potenciar el turisme de proximitat i fer un canvi d’orientació del model turístic del municipi. I aprofitar aquest Estiu que el Far de Calella celebra 160 anys per activar el turisme local.

Cal potenciar la nostra platja, és una platja fantàstica, ample i que garanteix les mesures higièniques i de seguretat recomanades per Salut. Un altre Punt seria la campanya del Far que fa 160 anys, i per reactivar aquest turisme que busquem de proximitat enforcar-ho així, platja i Far.

Freixas lamenta ni disposar de les dades pressupostàries i que no saben quina és la situació econòmica exacta de l’Ajuntament de Calella. Recorda però, que ho han demanat des de l’inici del confinament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.