La jove xef Mariona Rodà participa en els European Young Chef Award
Mariona Rodà, exalumna de Direcció de Cuina de l’IES Bisbe Sivilla, guanyava el 8 de maig el premi a la millor presentació en el 33è Concurs de Cuina Jove de Catalunya, que es va celebrar a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Va guanyar per la seva reinterpretació del plat Maduixes amb nata. Gràcies a aquest premi Rodà ha pogut representar a Catalunya en els European Young Chef Award 2019, celebrat la setmana passada a Grècia. Amb unes postres de crema catalana amb elements de la castanyada: moniato, panellets i ratafia.
La jove promesa ex-estudiant del Bisbe Sivilla, Mariona Rodà, va participar en els European Young Chef Award. Rodà va ser la representant de Catalunya en el concurs on cada regió havia de presentar un plat tradicional de la regió que representava. A partir d’aquesta premissa Rodà va decidir apostar per la crema catalana, amb una peculiaritat; amb productes de temporada com la castanya, el moniato i la ratafia.Així ho explicat Mariona Rodà en una entrevista a La Ciutat.
La meva innovació en la crema catalana va ser que tenia una base de caramel molt àcida amb ratafia, simulant el cremat de la crema catalana. A sobre la vaig acompanyar amb una panna-cota amb els ingredients que es fan servir per infusionar la crema, amb llimona, canyella i taronja. I també li vaig donar molt de protagonisme a l’ou, doblant la quantitat. Després amb relació a la temàtica de la Castanyada, vaig ficar castanyes i moniato confitat amb anís pel panellet de cirera confitada, i també vaig fer unes xips de moniato per recrear els colors de la tardor.
El European Young Chef Award és un concurs organitzat i promogut per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme i diverses entitats gastronòmiques. Un esdeveniment que es va dur a terme del 22 al 24 d’octubre, on durant dos dies es van reunir els finalistes de certàmens regionals d’arreu d’Europa per presentar i intercanviar coneixements sobre plats tradicionals i productes de proximitat.