“Cap nen sense conte”: la iniciativa pel foment de la lectura arriba per Sant Jordi a l’Hospital i al CAP de Calella
La Corporació de Salut del Maresme i la Selva repartirà un centenar d’exemplars del conte “El tresor del pirata Ferric”, escrit per Torni Argent amb il·lustracions de Núria Ramon. El projecte literari “Cap nen sense conte” arribarà a tots els infants que el 23 d’abril es visitin o estiguin ingressats als centres calellencs.
La iniciativa pel foment de la lectura, la creativitat i la imaginació entre els més petits arriba aquest Sant Jordi als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Tots els que tinguin una visita programada al CAP o a l’Hospital de Calella, o els que estan ingressats a Pediatria, rebran un exemplar del conte El tresor del pirata Ferric, l’obra dels dos professors de secundària que fa cinc anys van impulsar aquest projecte. Són l’escriptor Toni Argent i la il·lustradora Núria Ramon.
Rosa Tarré, coordinadora de la unitat de Treball social de l’organisme sanitari, ha explicat que el conte convida als petits a ser imaginatius i creatius.
És un conte que poden acabar ells, tant en la il·lustració com el desenllaç. És un llibre que parla de l’amistat. Agraïm moltíssim als impulsors de la iniciativa que ens n’hagin fet partíceps perquè els nens gaudeixin de la lectura i permeten que espais com els centres de salut ens obrim a la població des d’un altre punt de vista.
En total, es preveu repartir un centenar d’exemplars del conte perquè vagin a parar a mans dels infants que durant la diada de Sant Jordi han de passar per algun dels centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
Tant els nens hospitalitzats a Pediatria, com també els nens que tinguin programada visita al CAP podran endur-se un llibre. Repartirem uns 100 llibres en tots els centres de salut, esperem que arribin a la majoria, i gaudeixin de Sant Jordi malgrat estar atesos als nostres serveis.
A més, a les sales d’espera de consultes externes s’habilitarà un petit espai amb llibres.
Cap nen sense conte és possible gràcies a les aportacions d’empreses i institucions que han finançat tant l’edició dels contes com la seva distribució. Aquests arriben a centres hospitalaris catalans, escoles i biblioteques.