Avui arriben les dues nenes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies d’acollida a Calella

Els infants que van passar l'estiu passat amb les seves famílies d'acollida.

Les dues nenes repetiran l’experiència de passar l’estiu amb famílies d’acollida; per una d’elles serà l’últim any. L’Associació Malgrat amb el Sàhara recollirà a l’aeroport als infants que estiuejaran a la zona de l’Alt Maresme, que comencen a arribar avui, i els acompanyarà a passar revisions mèdiques per comprovar el seu estat de salut.

La portaveu de l’associació, Natatxa Frutos, ha a explicat que tenen ja tota la documentació preparada. A Calella, no hi ha famílies noves, les dues nenes que passaran aquí l’estiu repetiran amb les famílies amb les quals van estar l’any passat.

Els nens van arribant amb grups de 50 o de 80 a nivell de tot Catalunya. Arriben en diferents dies i des d’avui fins al 3 de juliol van arribant vols. Els nens que venen a Calella són dues nenes i arriben avui. No hi ha cap família nova, hi ha dues nenes que són repetidores i n’hi ha una que ja és l’últim any que estarà aquí amb nosaltres i una altra nena que va venir nova l’any passat.

I estaran aquí dos mesos complets, fins a finals del mes d’agost. Frutos ha apuntat que durant aquest temps fan diverses trobades, una a nivell de Catalunya, i com cada any, es reuniran també amb l’alcaldessa, Montserrat Candini.

Durant les dues o tres primeres setmanes hi ha una festa central a nivell de tot Catalunya que si no m’equivoco és el 22 o el 23, cau en diumenge, i aquest any serà a Sabadell. Nosaltres, a la nostra zona, ens anem reunint periòdicament. No són unes trobades obligatòries, perquè tampoc volem forçar a les famílies a que hagin de estar pendents sempre, però és bo per ells i també parlar entre famílies de diferents temes que es puguin trobar o algunes coses que no tinguin clares. Després, durant el mes de juliol, tindrem una trobada amb l’alcaldessa de Calella.

Frutos ha recordat les dures condicions de vida en les que viuen els infants als campaments de refugiats al desert de Tinduf, a Algèria, on l’alimentació és molt escassa, reben l’aigua potable amb camions i on, després de 43 anys, comencen a tenir electricitat. Per això, ha apuntat que els dos mesos que passen aquí són una injecció de vitalitat.

Les seves condicions són molt dures allà al desert on viuen. Aquests dos mesos que estan aquí porten una alimentació adequada, quan tornen als campaments les seves condicions físiques són molt més bones. Es nota molt quan han passat els dos mesos amb la seva pell, amb els seus cabells, s’han engreixat. És com una injecció de vitalitat per aguantar la duresa del desert.

A la zona de l’Alt Maresme, passaran l’estiu 13 infants sahrauís: dues nenes a Calella, dos a Pineda de Mar, un a Santa Susanna, dos a Tordera, tres a Arenys de Munt, dos a Canet de Mar i un a Sant Vicenç de Montalt.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la portaveu de l’Associació Malgrat amb el Sàhara, Natatxa Frutos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.