Sor Lucia Caram presenta a Calella el projecte Invulnerables

En el marc de la Setmana Barça Jugadors, la patrona de la Fundació Barça, Sor Lucia Caram, va presentar ahir a la Sala Mozart el projecte Invulnerables, un programa impulsat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Rosa Oriol que té com a objectiu promoure la cooperació publicoprivada per trencar el cercle de la pobresa hereditària i lluitar per la igualtat.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Sor Lucia Caram ha explicat quin és l’objectiu del projecte.

El projecte Invulnerables treballem perquè els nens puguin ser nens, perquè els nens puguin ser el que vulguin ser quan siguin grans i per això el que intentem és trencar el cercle de la pobresa hereditària. Un nen que neix en una família pobra, que els pares no treballen, que no tenen recursos, segurament heretarà dels seus pares la pobresa. Si no pot menjar bé, si passa fred, si no té les condicions higièniques que necessita. El seu cos s’està formant i tot això deixarà una marca en ell. Per això, nosaltres el que intentem amb això és trencar aquest cercle de la pobresa hereditària, garantir igualtat d’oportunitats i fer-ho a través de la col·laboració publicoprivada.

Invulnerables es fonamenta en tres eixos principals que busquen donar els recursos necessaris a les famílies per pal·liar la pobresa i lluitar per la igualtat.

Partim de tres eixos fonamentals que són CaixaProinfància, un programa de La Caixa que ens dona uns recursos, sobretot destinats al tema de l’educació i de l’atenció de salut integral dels nens. Un programa que s’incorpora també de l’Obra Social La Caixa que és per buscar treball pels pares i pels adolescents i el FC Barcelona treballa amb el programa Futbol Net o Barça Kids que treballa amb els valors. No és tema esport competitiu sinó treball amb els valors. Pensem que l’esport és un factor que iguala els nens i un factor d’integració social. També anem a buscar tot això que les empreses i els particulars pugin donar-nos per donar resposta a les necessitats de les famílies. Estem a 11 llocs de Catalunya, treballem conjuntament amb Serveis Socials i amb entitats que creem una xarxa a nivell local i el que fem és un diagnòstic del que necessita la família, donem els recursos que tenim amb aquestes entitats i el que no tenim anem a buscar-ho.

El projecte es va iniciar fa dos anys a vuit ciutats catalanes escollides en funció dels indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social. Fins ara, el programa ha atès a més de 20.000 infants.

A cada territori hem començat a ajudar a 50 famílies, per tant en aquest moment hi ha dintre del programa de forma activa, en principi hi ha algun lloc que té més famílies, hi ha unes 900 famílies perquè ha anat creixent i després s’han donat recursos a nens que no estaven dintre del programa. Si això ho sumem a tots els nens que estan dintre del programa CaixaProinfància, la xifra es dispara a més de 20.000 nens.

Sor Lucia Caram ha explicat que el programa vol créixer a mesura que ho demanin els ajuntaments, però de forma sòlida i a poc a poc per no fracassar. Aquest any s’ha ampliat a dues ciutats més i està previst que l’any que ve es comenci a implantar a quatre ciutats més.

sor lucia caram

Sor Lucia Caram va estar signant llibres quan va acabar la conferència.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la patrona de la Fundació Barça, Sor Lucia Caram.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.